[mk2] Wybor tlumika koncowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] Wybor tlumika koncowego
Siemanko
Stoje przed trudnym wyborem tlumika do siebie, koncowego oczywiscie. Chce na to przeznaczyc jakies 200PLN +/- 50PLN. Juz wiem jaka chce koncowke - okragla, chromowana, jak najmniejsza (czyt. 80mm najlepiej). Zalezy mi tez na tym by dzwiek wydechu nie byl za glosny, aby dalo sie jezdzic tym autem.
Zastanawiam sie nad nowkami takich firm (jak na allegro sa) jak: KM Malon, Ulter, Montii itp itp.
Pytanie moje brzmi - ktorej firmy najlepiej wybrac? Chodzi mi wlasnie o niekoniecznie najglosniejszy dzwiek no i oczywiscie zeby sie nie rozsypal zbyt szybko. Priorytetem jest trwalosc i to zeby dalo sie jezdzic tym autem.
Czy moze lepiej zainwestowac w uzywke np. Remusa czy Supersprinta?
Z gory dzieki za pomoc, pozdro
Stoje przed trudnym wyborem tlumika do siebie, koncowego oczywiscie. Chce na to przeznaczyc jakies 200PLN +/- 50PLN. Juz wiem jaka chce koncowke - okragla, chromowana, jak najmniejsza (czyt. 80mm najlepiej). Zalezy mi tez na tym by dzwiek wydechu nie byl za glosny, aby dalo sie jezdzic tym autem.
Zastanawiam sie nad nowkami takich firm (jak na allegro sa) jak: KM Malon, Ulter, Montii itp itp.
Pytanie moje brzmi - ktorej firmy najlepiej wybrac? Chodzi mi wlasnie o niekoniecznie najglosniejszy dzwiek no i oczywiscie zeby sie nie rozsypal zbyt szybko. Priorytetem jest trwalosc i to zeby dalo sie jezdzic tym autem.
Czy moze lepiej zainwestowac w uzywke np. Remusa czy Supersprinta?
Z gory dzieki za pomoc, pozdro
[img]http://img62.imageshack.us/img62/2937/sigexplo.jpg[/img]
Teraz kwestia... dedykowany czy uniwersalny?
Ja mam uniwersalny końcówka DTM daje rade nie mam kata ale zostawiłem środkowy tłumik nie jest az tak głosno. Jezeli chodzi o trwałośc to rewelacja mam go już trzy lata i jeszcze pojeździ. Jednak jak będziesz brał uniwersalny to musi byc dobrze podwieszony bo to ciężkie tłumiki i jak jest słabo podwieszony to niestety spada. Ja mam podwieszony w czterech punktach i daje rade:)
Polecam www.kat-expo.pl i wywalenie kata fajnie buczy niejest głosno o takie cos mi przynajmniej chodziło
pozdro
pozdro