szczerze mówiąc pojęcia nie mam jaki kupić olej silnikowy do mojej bestji . MIałem MOBIL 15w40 !!!
poradzcie co jest dobre i jakie są ceny !! lepiej kupić osobno olej i jechac tylko na samą wymianę ??
jesli macie możliwość to podajcie mi ceny najbardziej korzystne i gdzie to można kupić najtaniej !!
AHA - czy olej ma wpływ na osiągi samochodu tzn przyspieszenie i te sprawy !!
jaki olej do golfika MK3 AAM gaz oczywiście
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
hehe na osiągi nie ma wpływu 
kup olej jakiejś dobrej firmy, a jakiej to już sobie wybierz, każdy poleci Ci taki na jakim jeździ.......ja akurat latam od wielu lat, w wielu autach na ELF
poszukaj takiej firmy która ma sklep i warsztat, wtedy przeważnie wymiana jest gratis
a filtr oleju polecam kupić oryginalny, koszt jest taki sam jak podróby

kup olej jakiejś dobrej firmy, a jakiej to już sobie wybierz, każdy poleci Ci taki na jakim jeździ.......ja akurat latam od wielu lat, w wielu autach na ELF

poszukaj takiej firmy która ma sklep i warsztat, wtedy przeważnie wymiana jest gratis

a filtr oleju polecam kupić oryginalny, koszt jest taki sam jak podróby

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
Dokładnie filtr kup jakis dobry Bosch, Mann itp. A co do oleju to sprawa jest prosta silnik AAM to prostacki i nie wysilony motor, ma stosunkowa niska moc i stopień sprezania wiec jednostka ta nie potrzebuje super oleju. Zakup oleju to juz kwestia zasobnosci portfela mozes wlac LOTOS a mozesz wlać Castrol !! Ja kupuje olej tam gdzie go wymieniaja i leja go z beczki. Jest wtedy taniej i zazwyczaj wymiana gratis lub za pare złoty. Jesli jeździłes na MOBIL1 15W40 to pozostan przy tym to dobry olej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]