golf II szaleje na wolnych obrotach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

misial85
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

golf II szaleje na wolnych obrotach

Post autor: misial85 » czw kwie 20, 2006 19:39

golf II 1.8 90 KM
wielopunktowy,mechaniczny wtrysk
Nie wiem co sie dzieje,poki jade, wszystko jest ok ale kiedy dluze stoje na wolnych obrotach zaczyna sie jazda, silnik zaczyna pracowac jak traktor, mocy ma tyle, ze ledwo moge ruszyc i strzela z tlumika przy dodawaniu gazu. jak rusze, troche sie meczy, potem strzal z tlumika i wszystko wraca do normy,pracuje normalnie, rowno, zeby za jakis czas znowu odstawic taka szopke. Diagnosci nie chca sie brac za mechaniczne wtryski, a jak znalazlem pasjonata, ktory do czegos doszedl, to okazalo sie, ze nie moze zalatwic schematow, a tam jest odlaczony przewod dochodzacy do komputera, a on nie wie, gdzie ma byc podlaczony, a nie chce spalic komputera. Z tego co mowil, to jest to cos z podcisnieniem. Acha, nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale od jakiegos czasu komputer zle mi wskazuje zuzycie paliwa,np. zamiast 9l pokazuje mi 21l, a pali normalnie. Bede wdzieczny za pomoc.

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marceliii » czw kwie 20, 2006 20:40

A może ten przewód od podciśnienia to ten co ma być zamontowany w kolektorze , i nie jest dlatego takie duże spalanie bo non stop jest tak choćbys jeździł z pedałem na max .
A co do tych dziwnych zjawisk to pewnie silnik krokowy , musisz posprawdzać .
:)

No cóż , na sprzedaż
:(

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”