golf 3 gti 2.0 16v przerywa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 3 gti 2.0 16v przerywa
Mam problem silnik przerywa mi najbardziej jest to odczuwalne miedzy 3 a 4 tys obrotów .Wymieniłem wszystkie filtry, przeczysciłem wtryski, bylem na badaniu komputerowym i nic. Przy mierzeniu cisnienia paliwa wyszło mi 2.5 bar chwilami spadało nizej. Prosze o pomoc
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cisnienie powinno byc 3 bar plus cisnienie w kolektorze. wiec teoretycznie prz przygazowce powinno rosnac do okolic 3 jesli jest inaczej pompa zawodzi
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
No to kolejny ABF ma podobne objawy do moich :/ U mnie to samo sie dzieje na NoPB i LPG wiec odpada cisnienie paliwa. Wymieniony czujnik temp. silnika, kable WN, rozdzielacz. Swiece sa sprawdzone i daja rade. Nie mam pewnosci ale w moim przypadku przyczyna jest lub sa szklanki. Po osluchaniu stetoskopem wyraznie slychac z lewej strony nieladne stukanie, a po mocnym rozgrzaniu silnika na postoju zaczyna byc slychac szklanke. Jak jej nie slychac odrazu to po krotkim postoju zanim dostanie oleju zaczyna klepac i pozniej zaczyna wlasnie przerywac. Mam nadzieje, ze to to bo juz mnie to zaczyna meczyc :/
- imp
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
i jak rozwiązaliście tan problem ..mam ten sam..i sie mecze
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
czesc.
moj tez przerywal zanim go kupilem. dzialo sie tak miedzy 3 a 4 tys obr. mialem rezygnowac z jego kupna ale sprzedawca powiedzial ze to zrobi i zrobil.
nie wiem dokladnie co nawalalo ale wymienial cos przy aparacie zaplonowym ( kopólka lub palec) i jezdzil juz ok.
proponuje tam poszukac.
czy ma ktos z was problem z bardzo wolnym opadaniem obrotów?
chodzi o to ze po przegazowaniu auta obroty spadaja duzo wolniej niz sie wkreca.
niektorzy twierdza ze tak ma byc ale mi to za bardzo nie pasuje.
napiszcie jak opadaja obroty w waszych ABF.
moj tez przerywal zanim go kupilem. dzialo sie tak miedzy 3 a 4 tys obr. mialem rezygnowac z jego kupna ale sprzedawca powiedzial ze to zrobi i zrobil.
nie wiem dokladnie co nawalalo ale wymienial cos przy aparacie zaplonowym ( kopólka lub palec) i jezdzil juz ok.
proponuje tam poszukac.
czy ma ktos z was problem z bardzo wolnym opadaniem obrotów?
chodzi o to ze po przegazowaniu auta obroty spadaja duzo wolniej niz sie wkreca.
niektorzy twierdza ze tak ma byc ale mi to za bardzo nie pasuje.
napiszcie jak opadaja obroty w waszych ABF.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
skora81,
czyli to wolne opadanie obrotow moze zalezec od cisnienia oleju. u mnie tez slychac dziwne stukanie w glowicy wiec moze to szklanki.
niedlugo zmieniam olej moze to pomoze... silnik sie tez troche poci od oleju ale nie ubywa go w zastraszajacym tempie.
dzieki skora81,
przed chwila trafilem na kolejny post kolegi imp w innym temacie, ze ma problem z opadaniem obrotow
moze to lewe powietrze. jak sprawdzic czy dolot jest szczelny? a dokladniej
czy jest jakas uszczelka pod kolektorem dolotowym ktora moze byc uszkodzona?
[ Dodano: Czw Lis 09, 2006 22:11 ]
jesli cos nie tak z obrotami na jalowym to chyba silniczek krokowy...
czyli to wolne opadanie obrotow moze zalezec od cisnienia oleju. u mnie tez slychac dziwne stukanie w glowicy wiec moze to szklanki.
niedlugo zmieniam olej moze to pomoze... silnik sie tez troche poci od oleju ale nie ubywa go w zastraszajacym tempie.
dzieki skora81,
przed chwila trafilem na kolejny post kolegi imp w innym temacie, ze ma problem z opadaniem obrotow
moze to lewe powietrze. jak sprawdzic czy dolot jest szczelny? a dokladniej
czy jest jakas uszczelka pod kolektorem dolotowym ktora moze byc uszkodzona?
[ Dodano: Czw Lis 09, 2006 22:11 ]
jesli cos nie tak z obrotami na jalowym to chyba silniczek krokowy...
no mi nic o takiej uszczelce nie wiadomo.U mnie wolne spadanie z obrotow wlasnie bylo zwiazane z niskim cisnienem oleju bo niezdawalem sobie sprawy ze mi wyciekal.
A co do mojego golfika to umowilem sie juz z GTO wstepnie na diagnoze to bede wiedzial bo mi mechanicy mowili zebym sie nie przejmowal bo pewnie jest zapowietrzony hm...
zycze powodzenia i pozdrawiam
A co do mojego golfika to umowilem sie juz z GTO wstepnie na diagnoze to bede wiedzial bo mi mechanicy mowili zebym sie nie przejmowal bo pewnie jest zapowietrzony hm...
zycze powodzenia i pozdrawiam
- imp
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czyli 2 podstawowe problemy z abfami ..wolne spadanie obrotów + przerywanie...miedzy 3 a 4....i dalej nikt nie wie jak to zrobić..kurcze chyba sie umówie z GTO też..
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]