Problem z odpalaniem MKII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pepo7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problem z odpalaniem MKII

Post autor: pepo7 » sob kwie 15, 2006 18:52

Witam w ten Swiąteczny dzień !
Mam taki problemik z którym borykam sie od jakiegoś czasu a mianowicie :
Posiadam MKII 1.3 na gaźniku silnik 2G +LPG od jakiegoś czasu mam problemy
podczas rozruchu tzn. kiedy już załapie to nie pali na wszystkich garkach , po kilku minutach
łapie na wszystkich , ale praca silnika nie jest płynna (mowa o odpalaniu na LPG )
sprawdzałem swiece i były chyba OK miały kolorek ceglany to chyba od gazu ?tak mi sie
wydaje przewody mam prawie nowe tj 10 m-cy kopułka nowa , palec też świece NGK
3 elektrodowe też 10 m-cy zima było OK a 2 tygodnie temu coś sie popsuło i d....
Byłem na czyszczeniu gaźnika , ale nic to nie dało wymieniłem przyspieszacz zapłonu
i nic , dzisiaj zaobserwowałem jeszcze , że kiedy zredukuje z 1 na 2 bieg to autko idzie
, ale ledwie ciągnie i dopiero kilka sekund i juz ciągnie lepiej , ale nie tak jak kiedyś .
Czy może to mieć zwiazek z zapłonem , aparat wyjmowałem do zamontowania siłownika
czy też przewody padły lub świece bo silnik nie pracuje równo trzesie nim troche i
już mi rece opadaja bo w tym roku wpakowałem kupe kasy w goferka i nic nie
wskazuje na to żeby inwestowanie sie zakonczyło .Mam jeszcze podejżenie co do
uszczelki pod głowica i zawory bo popychacze prosza sie o wymianę .

Aha kiedy np. jadę na 2 i lekko jest obciażony silnik to słychać zawory to raczej
zapłon tak mi sie wydaje chyba że silnik pada ???
Prosze o wskazówki bo portfel nie za bogaty a szkoda mi autka .
Pozdrawiam i Wesołych Świąt !!!!!!!!!! :okej:

lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG

Dominik107
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Dominik107 » wt kwie 18, 2006 01:47

Kumpel mial ostatnio tak w calibrze i u niego okazaly sie przewody ale jak to nie pomoze to ja powiedzialbym ze to uszczelka pod glowica. A na benzynie jest tak samo?? I sprawdz olej czy sie burzyny nie robia.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt kwie 18, 2006 03:16

pepo7, A czy po wyjęciu aparatu ustawiałeś zapłon? Jeśli nie to być może jest przestawiony.
pepo7 pisze:to słychać zawory to raczej
zapłon tak mi sie wydaje chyba że silnik pada ???
to co napisałeś o zaworach to może być spalanie stukowe (mylnie naztwane dzwonieniem zaworów ).Występuje wtedy gdy zapłon jest zbyt wczesny, lub jest za niska liczba oktanowa benzyny. Zjawisko to powinno być mniej słyszalne na gazie, jako, że liczba oktanowa gazu jest wyższa niż benzyny (chyba ok 100).Pojedź do dobrego elektryka i ustaw zapłon.

pepo7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: pepo7 » wt kwie 18, 2006 20:45

Witam co do oleju to jest OK z tym zaplonem to moze to ale przed zabiegami czyszczenia
gaźnika i po nim wszystko było tak samo bynajmniej z odpalaniem na gazie
na bęzynie tez jest podobnie tyle ze autko jest żywsze bo na LPG ledwie ciągnie bynajmniej
na 2 biegu . Mam tylko nadzieje że to przewody lub świece , zapłon bo na głowicę nie jestem gotowy finansowo . Jutro lub po jutrze mechanik i sie wszystko wyjaśni .Pozdrawiam
jak cos to dam znać :smoke:

lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”