Centralny zamek w MK2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Centralny zamek w MK2

Post autor: zbyszegk » śr kwie 12, 2006 21:10

szukalem ale nie znalazłem. jeśli ktoś wie gdzie moge znaleść porade to bylbym wdzięczny za linka. Chciałbym w swoim Golfie zamontować centralny zamek na pilota taki jakich pełno jest na allegro. Jeśli ktoś ma fotki zamontowanych siłownikow i osprzętu to bardzo bym prosił o zamieszczenie ich. No i jeszcze który wybracć??

mieczus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mieczus » śr kwie 12, 2006 21:38

Ja kupilem ten
http://www.allegro.pl/item95808586_zame ... zeglo.html
i dzisiaj skonczylem montowanie silownikow w drzwi. Niby roboty nie duzo, ale dostep jest bardzo utrudniony i trzeba duzo cierpliwosci, a do tego trzeba sciagnac folie z drzwi wiec pozniej nalezy ja podkleic zeby nie cieklo, to przy okazji mozna przeczyscic otwory na wode. Pozniej tylko przeciagniecie kabli do centralki i podlaczenie centralki do zasilania i juz mi smiga :).
Jesli chodzi o zdalne sterowanie (na pilota) to jutro montuje alarm, do ktorego mozna podlaczyc centralke od zamka i jak bede wlaczal alarm to drzwi sie beda zamykaly i na odwrot rowniez powinno dzialac.
Fotek juz nie wysle, bo zakleilem juz folie, a nie chce jej znowu zrywac.
Aha ja mam wersje 3-drzwiowa wiec do przednich drzwi podlaczasz silowniki master, a jak chcesz pod tylna klape to tam daje sie slave.

A z ta tylna klapa to nie za bardzo wiem jak to tam podlaczyc wiec sobie raczej odpuszcze. Powiedziano mi, ze nalezy to podlaczyc tak aby jak zamkne auto to powinna zadzialac jakas blokada, ktora unimozliwi mi wcisniecie zamka, ktory jest w pozycji otwartej, ale jak patrzylem to bylaby lekka lipa bo nie ma tam jak tego podlaczyc, a prowizorki nie chce robic bo zalezy mi na bezpieczenstwie auta.

mieczus

grajek1979

Post autor: grajek1979 » śr kwie 12, 2006 22:53

Montowalem juz kilka zamkow najlepiej wybierz cos z allegro wraz z alarmem jest pare zloty drozsze.A co do montazu to daja instrukcje i ktos kto zna sie troche na samochodach tzn wie gdzie jest + a gdzie - poradzi sobie napewno daja szczegolowa instrukcje .Poradzisz sobie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”