MK3 - elektryka szyb.. help meee....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

MK3 - elektryka szyb.. help meee....

Post autor: pushkin77 » pn kwie 10, 2006 21:10

pomozcie prosze bo juz mnie kur...... bierze z szybami w moim goferku...
mianowice...... mam elektryczne szyby z centralnym zamkiem i COMFORT-em
problem polega na tym iz: otwierajac drzwi i trzymajac kluczyk szybki elegencko mi sie odsuwaja ale juz zamykajac drzwi zamyka sie TYLKO I WYLACZNIE szyba pasazera szyba kierowcy ani drgnie..... nie ma znaczenia czy zamykam od strony pasazera czy kierowcy.
Wymontowałem juz instalacje elektryczna z drzwi, "przedzwoniłem" miernikiem, sprawdziłem pod kątem przetartych czy uszkodzonych kabli i...... wszystko w porzadku.

O CO TU MOZE CHODZIĆ ????? POMÓŻCIE

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn kwie 10, 2006 21:38

Alarm dokładany tak? Szukaj przerwy na kablach szaro-czerwonym i zielono- czerownym. Kable o tych kolorach dochodzą do silników w obu drzwiach i są ze sobą zwarte, to znaczy weź próbnik, jeden jego biegun do wtyku przy silniku lewych drzwi, drugi do wtyku w słupku prawych drzwi. Jeśli te kable sa dobre (sprawdzaj w obie strony bo ktoś mógł montując alarm jakąś diodę wsadzić) to stawiam na coś uszkodzone w układzie elektronicznym przy silniku lewych drzwi.

[ Dodano: Pon Kwi 10, 2006 9:44 pm ]
POdobnie sprawdź kable czerwono żółty, brązowo żółty i czarno żółty

[ Dodano: Pon Kwi 10, 2006 9:46 pm ]
A jeśli jesteś pewien że wiązka w drzwiach lewych jest dobra bo piszesz że sprawdzałeś, to wystarczy jak sprawdzisz te kable pomiędzy wtykami w słupkach drzwiowych.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » pn kwie 10, 2006 22:26

jako ciekawostke dodam ze trzymajac kluczyk w zamku w pozycji zamknij i wciskajac przycisk zamkniecia szyba sie zamyka......

[ Dodano: Czw Kwi 13, 2006 22:49 ]
Nikt nie pomoże ?????

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”