Hejka! a wiec tak: po uruchomieniu silnika brakuje mu mocy, przerywa szarpie i nie trzyma wolnych obrotów. Podczas jazdy jak dodaje sie gazu auto zachowuje sie jakby gdzieś był brak prądu lub paliwa. Gwiżdziem do trumny jest to ze zaczęły bez przerwy stukać popychacze (chyba tj. słychać regularne cykanie) i teraz pytanie:czy zużycie popychaczy bądż zaworów może objawiać sie takimi skutkami? a jesli nie to co może być przyczyną? POMÓŻCIE PROSZĘ
Silnik 1.8 RP
przerywanie silnika-popychacze zaworów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam... zuzycie popychaczy nie... zaworow tak ale one sie raczej nie zuzywaja... (niech mnie ktos nie zrozumie zle) problemu szukalbym gdzie indziej... jesli dzieje sie tak tylko na zimnym silniku to winne moze byc przebicie w ukladzie zaplonowym... wiadomo przy zimnym silniku siada na niego rosa... proponuje sprawdzic wszystko pod katem przebicia, wykrecic, oczyscic i ustawic swiece, palec rozdzelacza i kopulke, ogladnac i wyczyscic cewke.... wszystko dobrze umyc i zpsikac np WD-40 i zobaczyc co sie bedzie dzialo... jesli nie to to radze zwrocic uwage na filtr paliwa... kiedy byl wymieniany? Pozdrawiam i powodzenia
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
mam to samo w swoim golfie a raczej chyba mialem, dlatego mowie ze chyba bo akurat wymienilem czujnik wody ( ten niebieski od zimnej wody o ile sie nie myle) i jest ok tylko nie wiem na ile, moze sie okazac ze akurat to bylo przyczyna a moze nie, popychacze to to nie beda bo ja to zmienialem u siebie i nie bylo poprawy. U mnie tez slychac lekkie tykanie ale mechanior powiedzial ze to wtrysk i ze mam sie tym nie martwic, sprawdz sobie panewki jak chcesz. Spusc olej, odkrec miske i wyciagaj po kolei powinny byc gladziutkie jezeli sysko jest ok, chociaz zanim to zrobisz to posluchaj na jakims kanale czy ci stuka u gory silnika czy na samym dole. Pamietaj tylko ze jak chcesz obejrzec panewki to kup od razu nowa uszczelke pod miske
P.S. zrob moze reset kompa, czyli wiesz aku na jakies 30-40 min odlacz i podlacz, przejedz sie na zimnym i zobacz czy jest poprawa
P.S. zrob moze reset kompa, czyli wiesz aku na jakies 30-40 min odlacz i podlacz, przejedz sie na zimnym i zobacz czy jest poprawa