Problem z włanczającymi sie wentylatorami!!! mk3 GTi 95r.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Daniel Gnacy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z włanczającymi sie wentylatorami!!! mk3 GTi 95r.

Post autor: Daniel Gnacy » pt kwie 07, 2006 20:46

Witam! mam drugi mały problem ostatnio była cewka teraz jest tak ze nawet na zimnym silniku jak przekrece stacyjke i wyłącze to zaczynaja mi chodzic wentylatory na chłodnicy(mam climatronic),pytanie raczej dotyczace tych którzy maja 2 litrowy silnik najlepiej AGG,jest tam na kolektorze sącym taki czujnik jest tylko wkręcony do niego z boku i ma wpływ podejrzewam na temperature,tzn. jak kabelek wyciągne to wentylatory sie wyłączą,acha i jezeli po wyłączeniu stacyjki sie włączą to chodzą rózenie ale tak około od 5 do 15 min,nie wiem mysle ze ten czujni ale od czego on jest nie wiem czy inne np. 1.8 tez taki mają,bo ten czujnik w chłodnicy raczej nie bo jak chodziły to wyciągałem go i nic,a przy tamtym co jes przy kolektorze sącym to jak go stykne ten kabelek to styrka mi w kostce co jest pod zbiorniczkiem wyrównawczym ma on 20 A bezbiecznik a koło niego jest 30 A bezpiecznik w formie blaszki! Prosze o pomoc!!! Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt kwie 07, 2006 22:11

To co ci pstryka pod zbiorniczkiem to jest właśnie przekaźnik od wentylatora chłodnicy. Przekaźnik ten jest sterowany przez włącznik w chłodnicy jak i przez ten dodatkowy czujnik o którym piszesz. Więc pewnie faktycznie ten czujnik masz uwalony. Natomiast u mnie zdarzyła sie awaria samego przekaźnika pod zbiorniczkiem (płyn go zalał przyz roszczelnieniu zbiorniczka). Objawy były podobne jak u ciebie. Wyjąłem ten przekaźnik, wysuszyłem sprężarlką i jest ok. Ostatecznie też tak na chwilę zanim to naprawisz możesz podpiąć wentylator na krótko pod włącznik w chłodnicy, tylko klimy nie włączaj.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Daniel Gnacy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Daniel Gnacy » ndz kwie 09, 2006 13:09

chyba sie juz samo naprwaiło,juz nie włanczaja sie same,ale wczoraj sprawdziłemczy wogóle sie włanczają,zagrzałem go i włączyły sie fakt ze na 5 sekund ale chodza,no jest jeszcze tak goraco aby zatgrzac az tak mocno prawda? mysle ze jest ok a powodem moze była woda.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”