pompka spryskiwacza w MK2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

pompka spryskiwacza w MK2

Post autor: Deacon » pn sty 03, 2005 01:01

na poczatku moze sie przywitam bo jestem tu nowy :)
wirtualne :pub: dla wszystkich.

a teraz moj problem. kupilem pol roku temu golfine 2 i troche juz przy niej zrobilem bo byly niezle jaja (np: tylnia belka zalozona odwrotnie) nie moge dojsc tylko do uruchomienia tylnego spryskiwacza. pompke mam jedna z dwoma wyjsciami. wiem ze zmienia sie w niej biegunowosc ale problem polega na tym ze, pompka ma dwa styki plus i minus a od przelacznika w kierownicy wychodza mi dwa kabelki: jeden od spryskiwacza z przodu - drugi od spryskiwacza z tylu. teraz mam podpiety pod pompke tylko ten od przodu bo nie wiem jak podpiac ten od tylu. jak do zewre razem z tym przednim to dziala mi tylko przod. jak podepne tylko ten od tylu... to i tak dziala mi przod (chyba ze zmienie wezyki przy pompce). chyba mam cos dobrze nakombinowane w elektryce.
aha tak swoja droga to wycieraczka tylnia tez mi nie dziala, ale znalazlem o tym watek i sam do tego dojde.

pozdrawiam

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pn sty 03, 2005 01:43

jest jedna tylko pompka ta przy zbiorniku od spryskiwacza i w zaleznosci jak idzie napiecie to ona pompuje albo na przednia szybe albo na tylnia :D

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

ehh

Post autor: Deacon » pn sty 03, 2005 02:01

to ja wiem. ale mi od przelacznika ida dwa kable do pompki - dwa plusy. a chyba powinien jeden isc i powinna sie zmieniac biegunowosc na przelaczniku.

Awatar użytkownika
yaroz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: yaroz » pn sty 03, 2005 13:43

Ja mam ten sam problem z pompka.Przod dziala a tyl nie:-( .Tylnia wycieraczka dziala,wezyki sa drozne.jak sie naciska manetke na tylni spryskiwacz to nie slychac zeby pompka pracowala (pomka nie bzyczy).Slyszalem ze to cos ze stykami przy manetkach przy kierownicy???

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

ehh

Post autor: Deacon » pn sty 03, 2005 14:13

chyba sie dalej nie rozumiemy :) moze tak - powiedzcie mi ile wam wychodzi kabelkow od manetki do spryskiwacza?? bo mi wychodza dwa plusy tak jakby jeden od styku, ktory uruchamia przod i drugi od styku, ktory uruchamia tyl. a w pompce sa przeca tylko dwa styki: plus i minus to moge podlaczyc tylko jeden kabelek powiedzmy przod a tyl mi wtedy luzno wisi obok. wydaje mi sie ze od manetki powinien isc jeden kabelek a manetka ma zmieniac na nim biegunowosc. moze mi to ktos zobaczyc w schematach bo ja nic z nich nie jaze :)

carrot

Post autor: carrot » pn sty 03, 2005 14:53

Z manetki wychodzą dwa kable do pompki spryskiwacza i manetka zamienia na nich bieguny. Często jeden ze styków się odgina i nie działa albo spryskiwanie przodu, albo tyłu. Jedyne wyjście to zdjęcie kierownicy, przełączników i wyczyszczenie, podgięcie styków
Pzd

Awatar użytkownika
jarek_1313
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jarek_1313 » pn sty 03, 2005 15:59

przyjże się temu dokładnie u mnie jak jest jak wyjde z pracy ale z tego co pamietam to za pompką jeszcze am jakieś coś dziwnego wpiete jakby jakiś zawór ale obejże dokładnie to napisze

Awatar użytkownika
jarek_1313
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jarek_1313 » pn sty 03, 2005 16:08

a wiec tak do pobki wchodża dwa przewody z pabki wychodża dwa weżyki jakby na wprost ale zaraz do tego jest doczepione jakiś jakby zawór w który wchdzą te oba wężyki z pompki i dopiero z tego poprzecznie wychodża wężyki na przód i na tył wyskoczyłem na chwile z firmy i sprawdziłem

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

Post autor: Deacon » pn sty 03, 2005 17:56

dzieki za fatyge :) ale te dwa kable wychodza z manetki, czy wychodzi jeden z manetki a drugi to poprostu masa. u mnie wychodza dwa plusy z manetki i osobno masa. pompke mam taka jak na fotce. taka ma byc??

Obrazek

Awatar użytkownika
jarek_1313
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jarek_1313 » pn sty 03, 2005 18:44

wszystko ok ale fotki nie widze tylko miejsce na nią jest

Awatar użytkownika
TACYK
Vw master
Vw master
Kontakt:

Post autor: TACYK » pn sty 03, 2005 18:46

To jeszcze jest nic mi obecnie nie dziala spryskiwacz przedniej szyby a chyba wyobrazacie sobie jakie to uciazliwe .Przestalo to dzialac z dnia na dzien i ruszajac manetke nie wydaje odglosu o co chodzi?manetka padla czy pompka?ale tyl dziala wiec nie wiem .Pomozcie jesli umiecie :pub: :pub: :pub: :pub:

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

ehh

Post autor: Deacon » pn sty 03, 2005 19:38

fotka nie dziala bo jest z forum autokacika a tam teraz jest remanent :)
na fotce byla pompka, ktora po obu stronach ma wyjscia na wezyki.

Awatar użytkownika
jarek_1313
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: jarek_1313 » pn sty 03, 2005 19:54

no moja ma też wytjście na dwa ale do niej jest jeszcze coś podłaczone i dopiiero wychodzi na spryskiwacze poderślij mi to zdjęcie na meila to powiem ci czy to to

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

uuu

Post autor: Deacon » pn sty 03, 2005 20:07

z fotka bedzie probolem bo jest na tamtym forum. jak forum ruszy to podesle. a masz mozliwosc zrobienia fotki jak to wyglada u ciebie??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”