Dziwne obroty i szlam na chodniku

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Marcin_Cinek

Dziwne obroty i szlam na chodniku

Post autor: Marcin_Cinek » ndz sty 02, 2005 23:23

Witam
Na samym poczatku składam Najlepsze Życzenia wszystkim posiadaczom takiego wspaniałego samochodu GOLF.
Mam pewien problem z silnikiem.:(.silniczek 1.8 RP chodzi tylko na benzynce , 155000 przebiegu zaczynaja mu stukać po rozruchu z rana popychacze, ale to najmniej ważne.Od jakiegoś czasu w zime zwróciłemn uwage że po odpaleniu nie wkreca sie odarzu na obroty jak jest zimny tylko preacuje na około 400 obrotó i powoli sie podnosi do 900, wcześniej tak nie było:((.troche to mnie denerwuje tylko jest tak na zimnym silniku, na gorącym jest prawie OK.Napisałem ok bo czasami po wrzuceniu na luz obroty spadna troche nizej niz powinny.Jak sie na grzeje jest ogółnie ok.Jeszcze jest jeden niepokojący objaw jak stoi na wolnych obrotach naprzykład na parkingu to pod rurą wydechową mam jakaś plame tak jak by plame oleju.To wydobywa sie z rury, w spalinach jest bardzo duża wilgoć.Nie wiem co to jest.Bo wcześniej bylo ok a tak sie cieszyłem prosiłbym o jakieś pare słów znających sie na rzeczy i nie tylko.

Pozdrawiam

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz sty 02, 2005 23:47

Ten syf z rury to chyba sadza z wydechu poprostu wywala ją z tłumików a to że się długo rozkręca to może masz stabilizator biegu jałowego lub silniczek krokowy jak zwał tak zwał więc temu się przyjżyj i to jest ta przyczyna chyba.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pn sty 03, 2005 01:36

wymien swiece, na zimnym jak go odpalasz daje troche wieecj paliwa i nie spala wszytskiego przez co moze ci wywalac do tlumika

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”