mam problem z golfem 1.8 benzyna 90k
problem dotyczy obtotów silnika mam obroty 1100 i 1200 to zalerzy jak mu odbije jak dojdze tempetatura do 90stopni to zaczynaja spadac do 950 a tylko sie schlodz do 70stopni to obroty znowu skacza wymienilm czujnik temperatury i nic.juz niewiem comam z tym robic.
a ktos morz czyscil silniczek krokowy rozebralem go i niewiem co dalej pomocy!!!
problem z obrotani silnika golf mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czesc ja mam podobny problem ale odwrotnie ,,,, jeśli jest zimny to ma za male obroty a jesli złapie okolo 50 C* podnoszą się i przy 90 C* mam juz 12000.
Do niedawna myślałem ze to właśnie krokowiec ale po resecie kompa wyjaśnilo sie kilka zagadnień a mianowicie po resecie i odpaleniu silnika krokowiec działa ale tylko chwile i przestaje... Kombinuje ze w tym momencie komp dostaje jakiś błąd i krokowiec głupieje wiec jade w tygodniu na diagnostyke komputerową zeby zobaczuć ci mi śmieci w kompie.... moze to być sonda lub jakiś czujnik a moze dostaje jakieś lewe powietrze ,,, zobaczymy w kazdym razie dam znać Pozdr...
Do niedawna myślałem ze to właśnie krokowiec ale po resecie kompa wyjaśnilo sie kilka zagadnień a mianowicie po resecie i odpaleniu silnika krokowiec działa ale tylko chwile i przestaje... Kombinuje ze w tym momencie komp dostaje jakiś błąd i krokowiec głupieje wiec jade w tygodniu na diagnostyke komputerową zeby zobaczuć ci mi śmieci w kompie.... moze to być sonda lub jakiś czujnik a moze dostaje jakieś lewe powietrze ,,, zobaczymy w kazdym razie dam znać Pozdr...
++++++++ CB CH.19 ++++++++
PRESIDENT JACKSON
PRESIDENT JACKSON