central a szyberdach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
central a szyberdach
Witam mam takie male zapytanko czy ktos to przerabial a mianowicie mam central zamek orginalny pneumatyczny i elektryczny szyber a i zamykanie z pilota i mam takie pytanko czy dalo by rade zrobic takie cos by zamykajac auto z pilota szyber tez sie zamykal robil juz ktos takie cuda da rade to zrobic ?? dzieki za info
Jezeli pomoglem daj punkt:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zawsze się tak alarm zakłada żeby domykał i szyby i dach. A jak to u ciebie działa, tylko szyby się domykają cz jak?
[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 10:17 pm ]
musi byś tylko na kable sterujące odpowiednio długi sygnał podawany, przynajmniej z 10 sekund, to się ustawia w wielu alarmach
[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 10:17 pm ]
musi byś tylko na kable sterujące odpowiednio długi sygnał podawany, przynajmniej z 10 sekund, to się ustawia w wielu alarmach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
znaczy mam piota sobie dorobilem ale jak kluczykiem zamykam to szyber sie domyka i wlasnie chodzi mi oto czy idzie poprostu podlaczyc tak centralke z pilota tak by pilotem domykac szyber a nie kluczykiem
[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 22:20 ]
a to czyli nie za bardzo bo centralka daje tylko impulsy
[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 22:20 ]
a to czyli nie za bardzo bo centralka daje tylko impulsy
Jezeli pomoglem daj punkt:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
centralka musi dawać impuls odpowiednio długi na kable sterujące zamykaniem lub otwieraniem. To są tylko 2 kable w wiązcze drzwiowej (szary i zielony) które sterują wszystkim (CZ, szyby- otwieranie i zamykanie) oraz dach (tylko zamykanie ). Impuls musi być plusowy, alarm zwykle daje minusoway i trzeba go zmienić poprzez przekaźnik ( zrobić tzw przerzutnik) na plusowy. Kupę razy było to na forum. Sam opisywałem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
szyby elektryczne MK3
Schamacika alarmu szukaj na forum elektrody. Schemat auta właściwie ci niepotrzebny (tylko znajdziesz kable o których pisałem w wiązce drzwiowej), ale jak chcesz to proszę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.