nie chce odpalić

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

avant
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

nie chce odpalić

Post autor: avant » ndz mar 26, 2006 18:37

Witam! mam następujący problem: mój golf ma czasem takie kaprysy że zgaśnie podczas jazdy i nie można go odpalić. tzn. po przekręceniu kluczyka nie świecą sie kontrolki a gdy chce odpalić to rozrusznik kręci ale pompa paliwa sie nie załącza i efekt jest taki że nie można go odpalić. Gdy odczekam pare minut (jak jest dobrze to sekund) i napięcie na kontrolkach znowu jest. Nie mam pojęcia co to jest i gdzie szukać usterki. Do głowy przychodzi mi tylko jedno - TO COŚ Z ALARMEM NIE TAK. Ale nie wiem co z tym zrobić, gdzie szukać usterki? Zdarzyło mi sie tak 4 razy w ciągu 2 ostatnich tygodni.
PROSZE FORUMOWICZÓW O POMOC!!

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz mar 26, 2006 18:45

No moze byc ciezko... alarm bym wyeliminowal z kregu podejrzanych on nie ma nic do kontrolek... mialem kiedys podobny problem i okazalo sie ze masa do silnika nie przewodzi... zaczalbym sprawdzanie od niej a nastepnie sprawdzilbym klemy przy akumulatorze i kabel co idzie do kabiny (6mm2 czerwony), nastepnie pod lupe idzie glowny przekaznik w kabinie i stacyjka... oczysc wszedzie powierzchnie styku i zabezpiecz wazelina techniczna... jesli to nie pomoze to pisz... bedziemy myslec dalej

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » ndz mar 26, 2006 18:50

miałem taki sam problem przyczyną był sterownik elektryk mi to zrobił ale przy okazji miałem jeszcze to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=42101

avant
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: avant » ndz mar 26, 2006 19:12

sprawdze ten przekażnik. ale jak jest walnięty to gdzie tego szukać na wymiane?

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz mar 26, 2006 19:14

W motoryzacyjnym powinni miec... wiec nie ma problemu... to powodzenia przy szukaniu

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » ndz mar 26, 2006 19:14

avant pisze:sprawdze ten przekażnik. ale jak jest walnięty to gdzie tego szukać na wymiane?
i w tym jest właśnie problem ja juz szukam od dłuższego czasu i lipa wieć bedę kombinował coś innego

avant
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: avant » ndz mar 26, 2006 20:17

jade w przyszłą niedziele do znajomego elektryka może on coś wymyśli

[ Dodano: 27 Mar 2006 20:33 ]
kurde dzisiaj znowu to samo zgasł i nie chcił odpalić. Czy to może być przekażnik odpowiedzialny za pompe paliwa i świece żarowe Nr 103 (ale dlaczego kontrolki sie nie świecą?) wymienić ten przekażnik?

[ Dodano: 28 Mar 2006 15:29 ]
+kurde dzisia stoi pod blokiem i nie odpali wogóle CO JEST GRANE? WSZYSTKIE PRZEKAŻNIKI SPRAWDZIŁEM I OK. zauważyłem że do przekaźnika 103(pompa paliwa) nie dochodzi prąd no i żadne kontrolki nie świecą ani ładowani ani olej NIC. czy to może być stacyjka walnięta???? Już normalnie sam zgłupiałem. POMÓŻCIE!!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”