Zdarzyło się tak, że zarówno ja jak i znajomy chcemy wymienić liczniki z zegara na obrotomierz. On posiada Passata B2 '83 a ja Golfa II 91'
Znalazłem oferte:
http://www.allegro.pl/item91784987_2_li ... tanio.html
Moje pytanie jest takie:
Czy to możliwe, że passat B2 w '83 robił liczniki na 1 wtyczke, gdzie w golfie 2 '83 był ponoć na 2 wtyczki? Znajomy mówi, że ma właśnie na 1 wtyczke, a chciał kupić licznik z 88r ale tamten miał już na 2 wtyczki...
Ja w mk2 mam już (albo dopiero) na 1 wtyczke.
Troche to dziwne...
Czy można bez wielkiego kombinowania wyprowadzić przewody z licznika na 2 wtyczki od obrotka do cewki i podłączyć go na jedną wtyczke?
Chodzi mi przede wszystkim a wyjasnienie tego paradoksu z tymi licznikami..
Licznik z obrotomierzem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie wiem dlaczego mówisz o paradoksie. Passat to passat, a golf to golf. Do 89 roku golfy miały zegary na 2 wtyczki, a póżniej na jedną.michoo_ pisze:Chodzi mi przede wszystkim a wyjasnienie tego paradoksu z tymi licznikami..
Przeprowadzić pewnie można znając pinouty, ale nie wiem czy bez problemu. Zegary nie są drogie i lepiej kupić taki jaki ma być. Czasem wystarczy kupić sam obrotomierz i założyć w miejsce zegara.