szum po zmianie kół... czy to aby opony?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
szum po zmianie kół... czy to aby opony?
Witam. Problem jest następujący: zmieniłem koła na aluminiowe 15" 195/50 i w samochodzie coś zaczeło bardzo szumić, dzwięk tak jakby dobiegał z tyłu samochodu. Czy to od opon? Czy może łożyska jakoś cierpią od szerszych opon? wcześniej miałem 185/60 R 14". Na przodzie mam Pirelli P 5000 a z tyłu Jakieś Kleber'y. Co o tym sądzicie?
- piotrek1313
- Użytkownik
Jakie masz te opony konkretnie- jak miales wczesniej opone symetryczna a teraz wsadziles kierunkowa to oczywiste ze beda one glosniejsze.
Info ze masz jakies klebery to za malo. Napisz co to takiego a najlepiej sprawdz sobie na www.opony.pl i poczytaj recenzje urzytkownikow- zobaczysz czy pisza czy opona jest glosna czy cicha.
Info ze masz jakies klebery to za malo. Napisz co to takiego a najlepiej sprawdz sobie na www.opony.pl i poczytaj recenzje urzytkownikow- zobaczysz czy pisza czy opona jest glosna czy cicha.
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam ponownie. Kupiłem nowe felgi i używane opony: przodu mam opony kierunkowe Pirelli Drago P 5000, z tyłu natomiast Kleber C 501 (2V, ale to chyba indeks prędkości). Opony Kleber nie są oponami kierunkowymi. Jedna z opon na tylnej osi jest troche lepsza od drugiej (różnica jest niewielka ponieważ opony były zdejmowane z kół zapasowych
) Co teraz o tym myślicie? ja to tak po cichu myślę, ze to jednak wina tych Kleber'ów. Rozmawiałem ze znajomym i mowił mi, ze miał kiedyś Kleber'y i też narzekał, ze były głośne.

- piotrek1313
- Użytkownik
Nie pchaj sie w tandetne lozyska, ja tez juz chcialem zaoszczedzic na nich i kupilem zwykle "made in japan" Jedno wytrzymalo 800km, drugie 1200. Jakby sie ktos czepial to zakaldalem tak jak ma bycdjtom pisze:dzis wskoczyłem w cztery letnie i dopiero teraz słyszej jak bardzo mam zuzyte przednie łozyska... Poda ktoś propozycję z allegro?

- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt: