Wyciek z amora

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MARSPI

Wyciek z amora

Post autor: MARSPI » czw mar 23, 2006 17:16

witam mam pytanko:
mam wyciek z amortyzatora i podobno jest do wymiany problem w tym że to amortyzator gwintowany za kupe kasy, czy da sie naprawić taki amorek czy naprawde musze wymieniać całe zaiweszenie?
pozdrawiam i dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » czw mar 23, 2006 17:30

Amorki można regenerować. Ale aby ocenić czy on się nadaje do regeneracji to już by fachowcy na miejscu musieli go obejrzeć po wymontowaniu.

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » czw mar 23, 2006 17:58

a dowiedz się czt tak jak jest w pewnych modelach np. Mc Monroach czy nie można tam samego wgładu wymienić - jeżeli nie to pozostaje Ci udać się na warsztat i tam Ci zrobią jak pisał Pinhead
Ostatnio zmieniony czw mar 23, 2006 21:01 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.

:-k ...

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » czw mar 23, 2006 20:49

taka ciekawostka - na MONROEach które pociekły zrobiłem jeszcze 60 tys.km mimo,ze machaniki mówiły,ze koniecznie trzeba wymienić i jeszcze miały 40%.Ryzykowałem?Mogły np. puscić w najmniej odpowiednim momencie?

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » czw mar 23, 2006 22:02

A te 40% mierzyłeś po wymontowaniu amora czy normalnie ? Bo jak normalnie to taki pomiar o kant d.. :ass: rozbić. Przy nie działających w ogóle amorach wychodzą wyniki z kosmosu. Taki pomiar sprawności ale sprężyny. Jak amorek wyleje to przestaje być amorkiem a staje się atrapą amortyzatora. Można na nich jeździć tak samo jak bez amortyzatorów też by się dało jeździć :chytry:

=-Pinhead-=

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Re: Wyciek z amora

Post autor: MAPET » czw mar 23, 2006 22:12

MARSPI pisze:witam mam pytanko:
mam wyciek z amortyzatora i podobno jest do wymiany problem w tym że to amortyzator gwintowany za kupe kasy, czy da sie naprawić taki amorek czy naprawde musze wymieniać całe zaiweszenie?
pozdrawiam i dzieki za pomoc

mozna regenerwoac a czy sie nadaje obejrza na maiejscu... jaki to gwint?

ja regenerowalem tu i polecam:
http://www.amortyzatory.com.pl/

to firma ktora regeneruje sportowe zawieszki, gwinty itd... i dlatego wolame im to wyslac.. musisz zregenerowac amorki oba z osi.. cena ok 150zl od szt
pzdr

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”