zamontowalem glebe :)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kamel1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

zamontowalem glebe :)

Post autor: kamel1984 » sob mar 18, 2006 23:53

hej dzisiaj zamontowalem glebe 40/40 same springi powiem wam ze siadl ladnie , pozytywnie bylem zaskoczony ( pzdr dla trochimiak'a - poprzedniego wlascicela) mam juz glebe , pelen grill i wydech i ten sliczny czerwony kolorek ... dobra niewazne cos chcialem sie zapytac....

a wiec tak zakladal mi to jakis koles w garazu bo servisy byly zar...ane i nie mieli czasu a kolo ma dobra oppinie tylko stargowalem troche z ceny i sie boje ze mi srubek nie podokrecal hehe , auto sie trzyma musze jeszcze jechac na geometrie bo tyci widac ze jest nie tak i tu 1.pytanie - czy moge tak jechac do wrocka 100km ? obiecuje ze nie bede zapier... :) ???? bo musze jutro tam byc i dopiero w pon bym tam sobie ustawil 2.mam seryjne amory, narazie nic nie stuka jezdzi sie fajnie chociaz nie przesadzam z predkoscia bo dopiero o 18 odebralem auto , wiem ze czasem zle ludzie zamontuja sobie jakies talezyki czy cos jakby sie to objawialo i na co zwracac uwage jesli cos by bylo nie tak skrecone i po 3. czy do 1.3 montowac rozporke na kielonki(trzeba by troche na nia pozbierac ) ??? aha no to jeszcze 4. przod mi stoi tyci wyzej niz tyl , czyzby przez butle gazu ?

pozdro dla wszystkich i podziekowka za odp

p.s
jak macie za duzo naklejek vwgolf.pl to mozecie mi wyslac , z checia nalepie :)

aha foty niebawem niech sie tylko pogoda poprawi

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » sob mar 18, 2006 23:59

jak będziesz mógł to zapodaj jakieś fotki...
przód jest wyżej bo silnik lekki, żeby był niżej to spręzyny -60/-40 ...
jak jest większy silnik to lepiej siedzi z przodu..

kamel1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

gleba

Post autor: kamel1984 » ndz mar 19, 2006 00:33

wlasnie mialem ci pisac bo widzialem cie gdzies na postach , ze mam podobnego gofera tylko 3 drzwi i 1.3 , fotki niebawem jak mowilem:)))

Awatar użytkownika
micab
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: micab » ndz mar 19, 2006 00:37

po 100km nie powinno ściąć opon, chyba że geometria jest jakoś tragicznie rozregulowana :D jeżeli mniej więcej jest okej to nie powinno się nic stać ;)

co do rozpórki to napewno nic nie zaszkodzi, jednak jakiejś szczególnej konieczności żeby ją załozyć to też nie ma ;)

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,

kamel1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kamel1984 » ndz mar 19, 2006 00:53

no tragicznie to moze nie jest chociaz nie wiem ,widac to zwlaszcza jak sie skreci kolami to jedno jest bardziej wychylone a drugie mniej ,jak ustawi sie prosto to zalezy kiedy ,raz jest rowniutko a raz troche widac...... :( byle do poniedzialku to sie podjedzie ustawic geometrie no chyba ze mi lolek cos zle zalozyl

maj mk2 - kamel edition http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=389353#389353

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz mar 19, 2006 11:18

Pono chyba dostanie bana. A co do zawiechy. Przy zmianie sprężyn zbierzność zostanie dobra, gorzej z kątem pochylenia koła. Ale na tym spokojnie zjedziesz. Przy skręcaniu zawsze jedno koło jest inaczej niż drugie więc się nie przejmuj.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz mar 19, 2006 11:42

Pono pisze:Nie wiem o czym jest ten temat bo nie chcialo mi sie go czytac ale mowi stanowczo nie -gumowym budzikom!
szkoda słów ](*,) ,
na a teraz na temat - spokojnie możesz jechać bo tak jak napisał TAZ zbierzność nie zostaje naruszona (chyba że gość Ci porozbierał też drążki kierownicze), a na zabużonej geometri koła aż tak strasznie nie zedrze opon - śmiało do Wrocka możesz jechać
Ostatnio zmieniony ndz mar 19, 2006 13:23 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.

:-k ...

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » ndz mar 19, 2006 11:55

thomas24 pisze:przód jest wyżej bo silnik lekki, żeby był niżej to spręzyny -60/-40 ...
A ja mam 40/40 i mi wcale przód nie siedzie wyżej. Można by wrecz rzec, że tył jest za wysoko. I nie mówcie, że to wina spręzyn,że niedobrane, bo są to nówki dedykowane pod te auto.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » ndz mar 19, 2006 12:42

tauka pisze:A ja mam 40/40 i mi wcale przód nie siedzie wyżej. Można by wrecz rzec, że tył jest za wysoko. I nie mówcie, że to wina spręzyn,że niedobrane, bo są to nówki dedykowane pod te auto.
Większość to uniwersalne i często na forum ludzie skarżą się na wyżej stojący przód.
Tyle że w 1.3 silnik jest lżejszy niż w 1.6 TD na przykład..

kamel1984
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kamel1984 » ndz mar 19, 2006 13:30

taaa, to bede musial kiedy zrobic jakis swap na 1.8 albo g60 hehe :P

maj mk2 - kamel edition http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=389353#389353

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » ndz mar 19, 2006 13:37

taniej sprężyny do przodu -60 :p :weedman:

Awatar użytkownika
tauka
Kontakt:

Post autor: tauka » ndz mar 19, 2006 14:04

thomas24 pisze:taniej sprężyny do przodu -60 :p :weedman:
A zakładałeś kiedys coś takiego do siebie?? Jak nie to najpierw załóż, pojeździj, a potem mów.

A druga sprawa to jest to, że jak się zakłada skrócone spręzyny na standartowe amory to jest tak, że przód siada na odbojach a tył tak jak powinie. Tak więc trza myśleć. Albo założyć skrócone amorki, albo chociaż odboje przyciac. Wtedy się powinno poprawić.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kapibara
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Kapibara » ndz mar 19, 2006 14:40

tauka, to jest tak jesli masz dedykowane sprezynki pod autko to nie ma bata musi siasc dobrze nei przejmoj sie ze inni pisza. A powstala taka opinia ze do 1.3 trzeba 60/40 bo zwykle montuje sie sprezynki od 1.8 gti bo sa liczniejsze i wtedy pojawia sie ten problerm masy silnika. jesli nei kupiles sprezynek pod swoj silnik tylko pod 1.8 to wiadome i cza by zmienic przod na -60. co do montowania krotszych amorkow to jak najbardziej

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » ndz mar 19, 2006 14:54

tauka pisze:A zakładałeś kiedys coś takiego do siebie?? Jak nie to najpierw załóż, pojeździj, a potem mów.

A druga sprawa to jest to, że jak się zakłada skrócone spręzyny na standartowe amory to jest tak, że przód siada na odbojach a tył tak jak powinie. Tak więc trza myśleć. Albo założyć skrócone amorki, albo chociaż odboje przyciac. Wtedy się powinno poprawić.
Może i tak nie kłoce sie bo niestety nie mam gleby, ale autor postu ma amorki standart więc pewnie masz racje, jak kiedyś założe glebe -40/-40 to mam nadzieje ze bedzie tak jak twierdzisz... #-o

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”