SPRZEGLO W DIESLU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

SPRZEGLO W DIESLU

Post autor: WRHZ » śr gru 29, 2004 01:26

Witam mam kolejny problem dzis musisalem odkrecic zderzak szeroki i po wymontowaniu puscila mi jedna sruba z belki i silnik lekko opadl na dol przodem na poduszcze (belka poszla w dol) po zlozeniu calosci sporotem wsiadam do samochodu i zdziwienie sprzeglo chodzi duzo ciezej i bierze przy samym koncu wczesniej bralo w polowie i lekko chodzilo co si emoglo stac mam golfa 91 rok

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » śr gru 29, 2004 12:48

W środku jest taki "bolec" który popycha "wysprzęgla".
Powinien być umieszczony centralnie . Miałem w swoim golfiku, jeszcze przed wymiana sprzęgła, że też brał nisko itp... okazało się, ze ten "bolec" "pręcik" siedział ukosem i był przesunięty o okolo 1cm i miał już tam wytarte swoje miejsce i zawsze w nie wskakiwał.
Wymieniłem cały kpl i teraz jest ok.
W Twoim przypadku może ten "bolec" równiez wyskoczył ze swojego miejsca i nie wskoczył spowrotem na swoje dawne miejsce.
Nie wiem. Opisałem to co miałe sam u siebie, czy tak jest w Twoim przypadku niech wypowiedza się fachowcy.

Pozdrawiam

arek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: arek » śr gru 29, 2004 13:15

a gdzie ten bolec jest ? ja patrze na linke sprzegla , mam z samo regulatorem i nic nie widze? :otepienie:

Golf Mk2 TDI 110KM Max Voll :)

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » śr gru 29, 2004 13:27

niestety ten "bolec" siedzi w środku i trzeba rozebrać skrzynię :(.
dokładnie nie wiem gdzie, co i jak, bo robił mi to mechanik i tak mnie poinformował.

arek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: arek » śr gru 29, 2004 15:00

:crazy:

a po czym poznac , ze ten klin wypadl ? po tym , ze na pedale nie ma tego gornego luzu ? bo u mnie jest taki luz , wiem , ze w kazdym golfie wlasnie powinien byc :chytry:

Golf Mk2 TDI 110KM Max Voll :)

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » śr gru 29, 2004 21:18

Witam ponownie w moim poscie wiem juz co jest przyczyna!! Linka z samoregualtorem podciagnlea sie na maksa jakby byla tarcza juz dojechana wiec trzebabylo popuscic linke i tu jest problem o co biega w tej lince i jak ja pouscic???? (chwilowo zalozylem zwykla linke z recznym naciaganiem i jest OK) ale cheteni bym sie chcial dowiedziec jak sie przestawia linke z samoregualtorem pozdro

Awatar użytkownika
sq8bwh
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sq8bwh » czw gru 30, 2004 11:47

WRHZ pisze:Witam ponownie w moim poscie wiem juz co jest przyczyna!! Linka z samoregualtorem podciagnlea sie na maksa jakby byla tarcza juz dojechana wiec trzebabylo popuscic linke i tu jest problem o co biega w tej lince i jak ja pouscic???? (chwilowo zalozylem zwykla linke z recznym naciaganiem i jest OK) ale cheteni bym sie chcial dowiedziec jak sie przestawia linke z samoregualtorem pozdro
I dobrze zrobiłeś, ja mam linkę chyba z C360 albo innego "traktora" ale to nie ważne, na linkach samoregulacyjnych słyszałem że nawet i tarcze sie palą..... (nie widziałem), Opisywał kolega wyżej swój przypadek z tym bolcem, nalepiej to sprawdzic.... jak się lekko wciśnie pedał sprzęgła to on delikatnie bije (jak ABS) i to chyba częsty przypadek ale da się żyć z tym. Pozdrawam i Do Siego Roku..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”