SPRZEGLO W DIESLU
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
SPRZEGLO W DIESLU
Witam mam kolejny problem dzis musisalem odkrecic zderzak szeroki i po wymontowaniu puscila mi jedna sruba z belki i silnik lekko opadl na dol przodem na poduszcze (belka poszla w dol) po zlozeniu calosci sporotem wsiadam do samochodu i zdziwienie sprzeglo chodzi duzo ciezej i bierze przy samym koncu wczesniej bralo w polowie i lekko chodzilo co si emoglo stac mam golfa 91 rok
W środku jest taki "bolec" który popycha "wysprzęgla".
Powinien być umieszczony centralnie . Miałem w swoim golfiku, jeszcze przed wymiana sprzęgła, że też brał nisko itp... okazało się, ze ten "bolec" "pręcik" siedział ukosem i był przesunięty o okolo 1cm i miał już tam wytarte swoje miejsce i zawsze w nie wskakiwał.
Wymieniłem cały kpl i teraz jest ok.
W Twoim przypadku może ten "bolec" równiez wyskoczył ze swojego miejsca i nie wskoczył spowrotem na swoje dawne miejsce.
Nie wiem. Opisałem to co miałe sam u siebie, czy tak jest w Twoim przypadku niech wypowiedza się fachowcy.
Pozdrawiam
Powinien być umieszczony centralnie . Miałem w swoim golfiku, jeszcze przed wymiana sprzęgła, że też brał nisko itp... okazało się, ze ten "bolec" "pręcik" siedział ukosem i był przesunięty o okolo 1cm i miał już tam wytarte swoje miejsce i zawsze w nie wskakiwał.
Wymieniłem cały kpl i teraz jest ok.
W Twoim przypadku może ten "bolec" równiez wyskoczył ze swojego miejsca i nie wskoczył spowrotem na swoje dawne miejsce.
Nie wiem. Opisałem to co miałe sam u siebie, czy tak jest w Twoim przypadku niech wypowiedza się fachowcy.
Pozdrawiam
Witam ponownie w moim poscie wiem juz co jest przyczyna!! Linka z samoregualtorem podciagnlea sie na maksa jakby byla tarcza juz dojechana wiec trzebabylo popuscic linke i tu jest problem o co biega w tej lince i jak ja pouscic???? (chwilowo zalozylem zwykla linke z recznym naciaganiem i jest OK) ale cheteni bym sie chcial dowiedziec jak sie przestawia linke z samoregualtorem pozdro
- sq8bwh
- Ma gadane
I dobrze zrobiłeś, ja mam linkę chyba z C360 albo innego "traktora" ale to nie ważne, na linkach samoregulacyjnych słyszałem że nawet i tarcze sie palą..... (nie widziałem), Opisywał kolega wyżej swój przypadek z tym bolcem, nalepiej to sprawdzic.... jak się lekko wciśnie pedał sprzęgła to on delikatnie bije (jak ABS) i to chyba częsty przypadek ale da się żyć z tym. Pozdrawam i Do Siego Roku..WRHZ pisze:Witam ponownie w moim poscie wiem juz co jest przyczyna!! Linka z samoregualtorem podciagnlea sie na maksa jakby byla tarcza juz dojechana wiec trzebabylo popuscic linke i tu jest problem o co biega w tej lince i jak ja pouscic???? (chwilowo zalozylem zwykla linke z recznym naciaganiem i jest OK) ale cheteni bym sie chcial dowiedziec jak sie przestawia linke z samoregualtorem pozdro