[mk3]ŚĆIĄGANIE WIELOKLINU (((POZNAŃ)))PILNE

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bartas_pn
Ma gadane
Ma gadane

[mk3]ŚĆIĄGANIE WIELOKLINU (((POZNAŃ)))PILNE

Post autor: bartas_pn » czw mar 16, 2006 17:05

juz pisalem w kilku postach ze mam problem ze sciagnieciem wieloklinu(a musze go sciagnac bo mam kupiona inna kierownice) probowalem w-tkie sposoby, mialem juz 2 rozne sciagacze do lozysk, ogrzewalem wieloklin, wybijalem w-tkim cos sie da... i nic.

Mam wiec pytanie, czy jest ktos z Poznania, a ponadto jest miłosiernym samarytaninem, który byłby mi w stanie pomóc z tym problemem, tzn znalazl chwile by pomóc w jego ściąganiu?

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » czw mar 16, 2006 18:58

A bujanie kierownicą na boki nie pomaga?To przecież chyba na stożkowym wieloklinie i powinno puścic?

[ Dodano: Czw Mar 16, 2006 18:34 ]
A sorry,to taka redukcja?

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw mar 16, 2006 19:57

bartas_pn, a może jakiś pacan delikatnie przyspawał tę redukcję. Popatzr od tyłu.A jak naprawdę się nie da to poświęć-w razie czego kupisz nową - i potraktuj ją kątówką.

bartas_pn
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: bartas_pn » czw mar 16, 2006 23:27

Panowie, teraz to dopiero mam problem, potraktowałem ją chyba w-tkim co można i oczywiscie nic, ale wieloklin sie tak zjechał, że kierownica troche drga przy mocniejszym szrpnieciu i wydaje dziwne dzwieki przy skrecaniu.. :( juz nawet chcialbym zeby bylo tak jak przedtem.. co robic?

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BMBL » pt mar 17, 2006 20:20

witka panowie

mam ten sam problem :neutral: powiedzcie mi:
1. Gdzie zaczepialiście ściągacz? Na wysokości czerwonej ściągacz się zsuwa, a na wysokości niebieskiej nie można bo tam jest za ciasno... :neutral:
2. Załóżmy, że już ściągnąlem tulejke. Dalej jest sprężyna i łożysko. Czy po zdjęciu tulejki reszta nie rozpadnie sie??? Bo wygląda to tak, jakby sprężyna zapierała się o tuleje i dociskała łożysko... :-k

PzDr600

Obrazek

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » sob mar 18, 2006 00:06

BMBL pisze:witka panowie

mam ten sam problem :neutral: powiedzcie mi:
1. Gdzie zaczepialiście ściągacz? Na wysokości czerwonej ściągacz się zsuwa, a na wysokości niebieskiej nie można bo tam jest za ciasno... :neutral:
2. Załóżmy, że już ściągnąlem tulejke. Dalej jest sprężyna i łożysko. Czy po zdjęciu tulejki reszta nie rozpadnie sie??? Bo wygląda to tak, jakby sprężyna zapierała się o tuleje i dociskała łożysko... :-k

PzDr600

[url=http://img46.imageshack.us/img46/1763/wieloklin19os.jpg]Obrazek[/URL]
tak sprezyna doscika łożysko i nie ma luzu. po zdjeciu tego nierozapanie sie nic. ja mam sciagacz samoróbke, zroboiny z kawałka rury o duzej srednicy. nakładam go skrecam z boku i nic nie przesuwa sie :wink:

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BMBL » sob mar 18, 2006 16:16

ku_bi pisze:
tak sprezyna doscika łożysko i nie ma luzu. po zdjeciu tego nierozapanie sie nic. ja mam sciagacz samoróbke, zroboiny z kawałka rury o duzej srednicy. nakładam go skrecam z boku i nic nie przesuwa sie :wink:
A możesz zapodać jakies foto lub rysunek??? Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego Twojego patentu 8-[

Ps. Podgrzewałeś tulejke czy nie :?:

bartas_pn
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: bartas_pn » ndz mar 19, 2006 16:34

Podgrzewanie w moim przypadku tez nic nie dalo :( az sie zaczelo dymic, a wieloklin ani dgrnął.. Moze jest ktoś zainteresowany kupnem 4-ramiennej kierownicy na mały wieloklin?

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz mar 19, 2006 16:41

Foty i cena by się przydały

Awatar użytkownika
BMBL
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: BMBL » ndz mar 19, 2006 18:35

A nie wiecie czy ta tulejka jest ściśnięta na całej długości czy tylko na wieloklinie???

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”