siemka odkad kupilem swojego mk2 1.3 89 nie dzialalo mi spryskiwanie tylnej szyby , zauwazylem tez ze mam pasy mokre czasem ale niewiem czy od tego , moze gdzies wezyk pekl a jesli tak to gdzie go szukac trzeba sciagac podsufitke?z ktorej str tego szukac ?a moze wypadl gdzies na pocztku ukl?
pozdro i thanks za help
mk2 spryskiwacz tylnej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pierw sprawdz czy pompka Ci pompuje w obie strony - wyjmij wezyk z pompki od strony srodka i psiknij, jak leci to pompka jest OK, potem sprawdz elastyczny kawalek wezyka, ktory z jednej strony jest podlaczony do pompki, z drugiej laczy sie ze sztywniejszym wezem idacym do tylu. U mnie ten elastyczny kawalek byl zapchany, skrucilem go i bylo OK
Jak dalej jest zle, to pogrzeb w tylnej klapie - mozesz odlaczyc wezyk przed koncowka spryskiwacza. Wezyk idzie gdzies dolem a nie poddsufitka, od srodka przy prawych tylnych lampach mozna go zobczyc jk idzie ku gorze do gumowej przelotki do klapy przelotki. Jest tez mozliwosc, ze w tej gumowej przelotce jest pekniety 

Witam !Miałem podobny problem ze spryskiwaczem tylnej szyby tylko ze
okazało sie do środka dostał sie jakiś brud i zatkał wyjście spryskiwacza
a co do mokrych pasów to zaobserwowałem u siebie też takie zjawisko
tylko ze u mnie np. jak postoi na słońcu (noc pod wiatą) to różni9ca temperatury
powoduje skraplanie sie wody na platikowych elementach , woda spływa w dól
i spływa mi na pasy. Pozdro !
P.s
wycieraczka tylna chodzi ? bo może to przekaźnik w manetce (u mniue nie mam spryskiwacza na przednią szybe i pzekaźnik do wymiany )
okazało sie do środka dostał sie jakiś brud i zatkał wyjście spryskiwacza
a co do mokrych pasów to zaobserwowałem u siebie też takie zjawisko
tylko ze u mnie np. jak postoi na słońcu (noc pod wiatą) to różni9ca temperatury
powoduje skraplanie sie wody na platikowych elementach , woda spływa w dól
i spływa mi na pasy. Pozdro !
P.s
wycieraczka tylna chodzi ? bo może to przekaźnik w manetce (u mniue nie mam spryskiwacza na przednią szybe i pzekaźnik do wymiany )
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG