[mk2] Wskażnik temperatury

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zuku-ldz

[mk2] Wskażnik temperatury

Post autor: zuku-ldz » śr mar 15, 2006 00:05

wskaznik od temperatury wogole sie nie rusza caly czas lezy na zero. Co to mzoe byc ? od czego zaczac sprawdzac ? jak to zrobic?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr mar 15, 2006 00:25

Czujnik, kable lub licznik. Jak zewrzesz kable od czujnika i wskazówka skoczy na maks to masz czujnik do wymiany. Jak nie skoczy to szukasz dalej. Kable i licznik.

zuku-ldz

Post autor: zuku-ldz » śr mar 15, 2006 09:01

No dobra, a gdzie jest czujnik? :) golfika mam drugi dzien dopiero :) ktore kable trzeba zewrzec?

Awatar użytkownika
wieczor15
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: wieczor15 » śr mar 15, 2006 14:05

czyjnik powinnienes miec umieszczony w którejs rurce ukladu chlodzenia.napisze ci jak jest u mnie bo ja mam benzyne 1.3 i u mnie czujniki sa dwa w rozgalązniku który idzie do głowicy . jeden czujnik mam do kompa a drugi mam od wskazówki. ja mam po dwa kabelki do jednego czujnika takze nie mam problemu które zewrzec ale nie wiem jak jest u ciebie, ojcec miał kiedys disela ale nie pamietam gdzie to moze byc dokladnie.

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » śr mar 15, 2006 14:28

powinien być czujnik od przodu silnika zaraz koło głowicy gdzie idzie gruby wąż z chłodnicy. z boku, gdzie idą węże do nagrzewnicy musisz mieć drugi, do którego jest podpięty włacznik świec.

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”