czy mam problem??????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrek1313
- Użytkownik
- piotrek1313
- Użytkownik
Norma spalania oleju to mniej wiecej 1l/10000. Jakby przepalal za duzo oleju to przy duzym obciazeniu bedzie sie za autem robilo bialo (przy 1l/5tkm nie liczylbym na jakas ogromna chmure
) Moze sprawdz czy nie masz gdzies jakichs przeciekow spod uszczelek.
Jezeli nadmierne spalanie byloby faktycznie spowodowane bardzo krotkimi odcinkami drogi i niedogrzeniem silnika to wg mnie najlepiej to sprawdzic jak gdzies pojedziesz w dluzsza trase - jak na bagnecie nic nie ubedzie to nie ma sie o co martwic
Moj PaseQ bierze np 1l/10000, ale w trasie 1200 km (600+600) nie wzial ani grama 
Na razie sie nie przejmuj, jezdzij smialo i pamietaj zeby dolewac. Gdyby okazalo sie ze dolewasz coraz wiecej dopiero wtedy zacznij sie martwic. Czego ci oczywiscie z calego serca nie zycze

Jezeli nadmierne spalanie byloby faktycznie spowodowane bardzo krotkimi odcinkami drogi i niedogrzeniem silnika to wg mnie najlepiej to sprawdzic jak gdzies pojedziesz w dluzsza trase - jak na bagnecie nic nie ubedzie to nie ma sie o co martwic

Na razie sie nie przejmuj, jezdzij smialo i pamietaj zeby dolewac. Gdyby okazalo sie ze dolewasz coraz wiecej dopiero wtedy zacznij sie martwic. Czego ci oczywiscie z calego serca nie zycze

piotrek1313, ta norma to po to żebyś nie robił rabanu że silnik pada - mój ma 306tys i nie bierze od wymiany do wymiany nic
[ Dodano: Wto Lut 28, 2006 10:47 pm ]
rafi1985, taką ilością się nie przejmuj - zakładam że jest bez turbiny - bo z turbina to tym bardziej nie ma się czym za bardzo przejmować 1l/5tys km
[ Dodano: Wto Lut 28, 2006 10:47 pm ]
rafi1985, taką ilością się nie przejmuj - zakładam że jest bez turbiny - bo z turbina to tym bardziej nie ma się czym za bardzo przejmować 1l/5tys km
-
- Ma gadane
- Kontakt:
moj teraz z pod uszczelki przy pokrywie klawiatury rzuca troche i zapewne nie spali ani grama, tylko wymienei uszczelke bedzie git, od wymiany do wymiany doleje moze max 0,2l :// ale to napewno wina uszczelki,
Wiec radze popatrz wszedzie na silnik czy nie wyrzuca oleju ? albo czy plam nie zostawia
Wiec radze popatrz wszedzie na silnik czy nie wyrzuca oleju ? albo czy plam nie zostawia

Inne auto z grupy VAG