[mk3]odciecie zapłonu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jeziorGTI19
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk3]odciecie zapłonu
witam chce założyc sobie odciecie zapłonu bo mysle ze to jest lepsze niz alarm tylko nie wiem który kabel rozciac
Ostatnio zmieniony pn lut 27, 2006 22:45 przez jeziorGTI19, łącznie zmieniany 1 raz.
- jeziorGTI19
- Nowicjusz
- Kontakt:
odcięcie pompy bedzie lepszym rozwiazaniem a kabelek to nie wiem który elektro mechanik ci powie tylko podjedź to nic nie kosztuje za rade, możesz tez od kostki od stacyjki wybrac taki gruby czerwony kalelek przeciąc gdzieś jak najdalej sięgniesz i tam pokombinowac a na forum ktos juz pisał od czego sa poszczególne kabelki i gdzie stacjonuja poszukaj po forum
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Z cewką też prosta sprawa. Odpal auto i zobacz po wyjęciu którego kabelka autko zgasnie i nie bedzie chciało odpalić Potem zrób pętle na tym kablu idaca przez wyłącznik i finito.
[ Dodano: Pon Lut 27, 2006 17:01 ]
[ Dodano: Pon Lut 27, 2006 17:01 ]
No i przedewszystkim nic nie rozcinać, bo szkoda kabli, tylko ściągnac go z cewki, przweud 2 żyłowy pociagnąc od cewki do miejsca, gdzie ma być odcięcie. Nastepnie kupujemy konektory meskie i żeńskie zaciskamy z jednej strony przewodu, z drugiej strony przewodu podpinamy przełącznik, to wszystko montujemy(to co pod maską - jedna żyła w przewud, który był w cewce, a druga w cewkę. I nic nie trzeba ciąć, a prad na cewkę idzie przez wyłącznik :djeziorGTI19 pisze:tylko nie wiem który kabel rozciac