MK2 1.8 16v KR problem z benzyna proszę o pomoc !!!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jordan233
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

MK2 1.8 16v KR problem z benzyna proszę o pomoc !!!!!!

Post autor: jordan233 » pt lut 24, 2006 11:27

mam KR mk2 16v i nie moge odpalic na benzynce,miałem zatartą pompe i przez jakies 3 miesiace jezdzilem na samym gazie,dorwałem pompe i zamontowałem,i podaje paliwo do mieszalnika,bo jak odkrece leciutka ta srube gdzie idzie z pompy do mieszalika,to cisnienie jest bo zaczyna tryskac jak jebnieta,ale jak krece sinikiem to nic,zero reakcji,na gazie niemam problemów,a tu porażka z benzynką,jak wyjme wtrysk i zakrece to nic nie leci(ale niewiem czy w tym momecie musi leciec ,dlatego pisze)jak zapale na gazie z wyjetym wtryskiem i przy 4-5 tys przelacze na benzyne to tez nic nie leci,co to moze byc???moze ktos wie jakie cisnienie powinna miec pompa oraz wtryski i czym to sprawdzac i w jakich miejscach,moze ktos ma dokladne foto polączenia przewodów wtryskow do mieszalnika,niech mi ktos pomoze na jakiej zasadzie działa benzyna,kiedy dostaje powietrze itp. bo musze do tego błedu dojsc,zaznacze ze miałem pzremienione całą szpryce z innego golfika i to samo nic nie działa!!FACHOWCY ODEZWIJCIE SIE I POMÓŻCIE,niewiem czy jakiegos pradu niemam czy co????,ale na gazie chodzi jak igła!!!!POMÓŻCIE!!!!!

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pt lut 24, 2006 11:40

Może pozapowietrzały się wtryskiwacze. Niech ktoś kręci rozrusznikiem, a ty popuszczaj śrubki od przewodów wtryskiwaczy na rozdzielaczu. Jak paliwo będzie lało się jak głupie to powietrza we wtryskiwaczu raczej niema. Ale jak paliwo będzie leciało z małym ciśnieniem to masz zabrudzony regulatro ciśnienia w rozdzielaczu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”