Bylo za zimno...a czy teraz czasem nie jest za cieplo?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Piotro
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Bylo za zimno...a czy teraz czasem nie jest za cieplo?

Post autor: Piotro » czw gru 23, 2004 02:37

Moj golfik byl niedogrzeny ciagle mial ponizej 70 stopni. Wiec wymienilem termostat. I faktycznie temp podrosla....ale do 100 . Czy to znowu nie za wysoko? Jak czytalem podobne tematy to wiekszosc mowi ze ich temp oscyluje wokol 90 stopni. A mi nawet przekracza 100. Znowu cos jest nie tak?

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » czw gru 23, 2004 09:53

To masz sobie dobrze jak Ci tak grzeje.
W moim golfiku równiez miałem piękne grzanie i ogrzewanie.
Po wymianie płyn i włożeniu nowej nagrzewnicy niestety nie mam juz tak pieknego ogrzewania a i silnik nie grzeje tak pięknie jak dawniej.
Wymieniłem jedynie nagrzewnice i płyn. Zapowietrzony układ też nie jest bo jezdze juz 2 miesiące i dolewałem płynu, odkręcałem korki zeby powietrze ucieko, ale i tak ogrzewanie do bani.

Awatar użytkownika
Piotro
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Piotro » czw gru 23, 2004 13:41

to znaczy ze 100- 110 jest ok? nie martwic sie?

Awatar użytkownika
j_jasiu
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: j_jasiu » czw gru 23, 2004 13:57

Piotro pisze:to znaczy ze 100- 110 jest ok? nie martwic sie?
To chyba za ciepło, powinno być 90 do 100 max, tak mnie się wydaje ale podczas korka może być więcej. Sprawdź czy nie masz zapowietrzonego układu i czy masz odpowiednią ilość płynu. A czujnik wentylatora działa prawidłowo tj. włącza się ?? i kiedy się włącza??. Bo może wentylator nierpawidłowo pracuje lub pompa wodna szwankuje i wtedy tak może być.

Pozdrawiam
Jasiu II

Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104

dioob
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dioob » czw gru 23, 2004 17:20

mar_tec pisze:To masz sobie dobrze jak Ci tak grzeje.
W moim golfiku równiez miałem piękne grzanie i ogrzewanie.
Po wymianie płyn i włożeniu nowej nagrzewnicy niestety nie mam juz tak pieknego ogrzewania a i silnik nie grzeje tak pięknie jak dawniej.
Wymieniłem jedynie nagrzewnice i płyn. Zapowietrzony układ też nie jest bo jezdze juz 2 miesiące i dolewałem płynu, odkręcałem korki zeby powietrze ucieko, ale i tak ogrzewanie do bani.
może wystarczy wymienic termostat i ogrzewanie wroci, ja tez chciałem wymieniać nagrzewnice a wystarczyło wymienic tylko termostat i wszystko jest teraz oki:)

...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:

danielsku

Post autor: danielsku » pt gru 31, 2004 15:57

ja miałem to samo co Piotrfo - wymieniałem 3 termostaty i każdy innej firmy a na każdym z nich miałem 95st w czasie jazdyi w krku tak samo, wróciłem do starego i znowu w trasie mam ok.70 a w mieście normalnie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”