Bylo za zimno...a czy teraz czasem nie jest za cieplo?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bylo za zimno...a czy teraz czasem nie jest za cieplo?
Moj golfik byl niedogrzeny ciagle mial ponizej 70 stopni. Wiec wymienilem termostat. I faktycznie temp podrosla....ale do 100 . Czy to znowu nie za wysoko? Jak czytalem podobne tematy to wiekszosc mowi ze ich temp oscyluje wokol 90 stopni. A mi nawet przekracza 100. Znowu cos jest nie tak?
To masz sobie dobrze jak Ci tak grzeje.
W moim golfiku równiez miałem piękne grzanie i ogrzewanie.
Po wymianie płyn i włożeniu nowej nagrzewnicy niestety nie mam juz tak pieknego ogrzewania a i silnik nie grzeje tak pięknie jak dawniej.
Wymieniłem jedynie nagrzewnice i płyn. Zapowietrzony układ też nie jest bo jezdze juz 2 miesiące i dolewałem płynu, odkręcałem korki zeby powietrze ucieko, ale i tak ogrzewanie do bani.
Po wymianie płyn i włożeniu nowej nagrzewnicy niestety nie mam juz tak pieknego ogrzewania a i silnik nie grzeje tak pięknie jak dawniej.
Wymieniłem jedynie nagrzewnice i płyn. Zapowietrzony układ też nie jest bo jezdze juz 2 miesiące i dolewałem płynu, odkręcałem korki zeby powietrze ucieko, ale i tak ogrzewanie do bani.
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
To chyba za ciepło, powinno być 90 do 100 max, tak mnie się wydaje ale podczas korka może być więcej. Sprawdź czy nie masz zapowietrzonego układu i czy masz odpowiednią ilość płynu. A czujnik wentylatora działa prawidłowo tj. włącza się ?? i kiedy się włącza??. Bo może wentylator nierpawidłowo pracuje lub pompa wodna szwankuje i wtedy tak może być.Piotro pisze:to znaczy ze 100- 110 jest ok? nie martwic sie?
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
-
- Użytkownik
- Kontakt:
może wystarczy wymienic termostat i ogrzewanie wroci, ja tez chciałem wymieniać nagrzewnice a wystarczyło wymienic tylko termostat i wszystko jest teraz oki:)mar_tec pisze:To masz sobie dobrze jak Ci tak grzeje.
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm: