[mk3]Brak przyspieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Brak przyspieszenia
Może ten temat nie całkiem dobrze ułożyłem nie niałem innego pomysłu,ale do żeczy.Generalnie to chodzi o to ,ze po wciśnięciu na pedał gazu autko bardzo powoli się zbiera.nie powiem,jeżeli z gazem delikatnie tzn tak do 2000 obr. to nawet tego nie czuć,ale jak wcisnę bardziej tak około 2500 to tak jakby się dusił zamiast przyspieszać to nawet tak jakby zwalniał.A i tak apropo tego to wydaje mi się,żę moje świece są już dosyć mocno zużyte,elektrody znacznie zaokrąglone,ale czy to może być powodem takiego zachowania???Tej zimy nawt przy dużych mrozach nie miałem problemu z zapalaniem. :niewiem:
[ Dodano: Wto Lut 21, 2006 18:08 ]
No fachowcy odezwijcie się,napewno coś wiecie na ten temat,może coś z zapłonem,miesiąc temu był wymieniany pasek rozrządu.
[ Dodano: Wto Lut 21, 2006 18:08 ]
No fachowcy odezwijcie się,napewno coś wiecie na ten temat,może coś z zapłonem,miesiąc temu był wymieniany pasek rozrządu.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2006 19:09 przez jancik, łącznie zmieniany 1 raz.
szczerze mówiąc to już nie jestem pewien,alechyba lepiej no i jeszcze muszę dodać,że z tą wymianą to były pewne problemy.Mechanik stwierdził,że pasek nie był ustawiony na znaki ,a jak ustawił na znaki to była katastrofa,czyli całkiem słaby był potem powiedział,że ustawił tak jak było.Jak wyjechałem od niego drugi raz to czułem,że aytko chodzi zdecydowanie lepiej,ale teraz dochodzę do wniosku,żę coś znowu go boli
Mechanikowi u którego byłem to już na pewno nie ufam.Może jeszcze opowiem jak ustawiał zapłon:ustawił koło zamachowe na znaki ,żeby się pokrywały,a potem palec w aparacie zapłonowym ustawił,żeby się pokrywał z nacięciem na jego obudowie,żadnej lampy stroboskopowej ani innych żeczy tego typu nie użył.Co dziwne po pierwszym razie czyli przed poprawką paska byłem sprawdzić zapłon u pewnego elektronika i nawet on się zdziwił,że zapłon się zgadzał.Adamtd pisze:Bo wiesz to wygląda na dwie rzeczy - źle ustawiony rozrząd, źle ustawiony zapłon - może odwiedzisz innego mechanika?