[MK2] ugięcie tylnich sprężyn...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] ugięcie tylnich sprężyn...
Witam...Mam nietypowe pytanie i spostrzeżenie. Chciałbym wiedzieć na ile cm jest maxymalne ugięcie tylnej sprężyny w MK2 ?? Głównie chodzi mi o montaż gum usztywniających sprężynę, ale tylko dlatego że po załadowaniu auta 3 osobami, strasznie nisko siada mi pupa i coś obciera, a nie mam kasy na nowe sprężynki. Patrząc z technicznego punktu widzenia, w seryjnej sprężynie, uzwojenia powinny się uginać z identyczną siłą i jeśli maxymalny skok sprężyny wyniesie np: 15 cm to po włożeniu usztywniających gum skok się zmniejszy, ale niewiele, pozostała część sprężyny będzie się bardziej uginać co spowoduje jej wczesniejsze zużycie a nawet jej pęknięcie. Nie wiem czy mam rację, ale ja tak to widzę mimo tego że włożyłem sobie takie gumy
Pozdrawiam

- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam kolege z forumfibolek pisze:No to spróbuj z tymi gumami na sprężynach.
Dla twojej informacji na przyszłość niektóre gumy pod amorkiem tez się różnią lekko wielkością(sprawdzałem)chodzi o te chyba odbojniki.Takie bałwany są cieńsze i grubsze różnica to około 8 centymetrów.