wsmopaganie kierownicy MK3 ABU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

wsmopaganie kierownicy MK3 ABU

Post autor: MaciejW » ndz lut 19, 2006 10:06

Witam wszystkich
Mam taki dziwny objaw przy skrecie kól w lewo lub w prawo cos mi lekko trzeszczy chrobocze ,dochodzi to jak by bardziej z prawej strony.Dolalem ostatnio troszku olej do wspomag.czerwonego bo nie wiedzialem jaki byl wlany ,teraz wiem ze zielony.Czy ktos sie juz ztym spotkał,czy zaczyna juz cos szwankowac pompa,dodam jeszcze ze kierownica chodzi bardzo lekko ?

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » ndz lut 19, 2006 10:32

Jesli dzieje sie to przy maksymalnym skreceniu kol to normalna sprawa. Nie ma powodu do obaw. Nie powinno sie skrecac na sile do samego oporu.

[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » ndz lut 19, 2006 10:55

inek01 pisze:Jesli dzieje sie to przy maksymalnym skreceniu kol to normalna sprawa. Nie ma powodu do obaw. Nie powinno sie skrecac na sile do samego oporu.
Dzieje sie tak po niecalych 2 obrotach kierownicy,mam nadzieje ze jest tak jak mówisz :hmm:

promo211
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: promo211 » ndz lut 19, 2006 20:18

Witam
Jeśli tak się dzieje ,to stawiał bym na przeguby kół,prawdopodobnie chodzi o przeguby
tzw. "zewnętrzne"trzasków i innych efektów nie wyeliminujesz.Musisz niestety wymienić.
Pozdrawiam Przemek :hmm:

...

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz lut 19, 2006 20:27

MaciejW pisze:Dzieje sie tak po niecalych 2 obrotach kierownicy
bo mi się troszkę nie chce lecieć do samochodu i sprawdzić tych dwóch obrotów - napisz konkretnie czy dokręcasz kierownice do oporu i wtedy jest głośniej czy już wcześniej?

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”