[mk2]Linka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Toudi666

[mk2]Linka

Post autor: Toudi666 » czw lut 16, 2006 16:02

Mk2 rocznik silnika (chyba) 84 ;/ 1,3
Witam ma pytanko dotyczace linki od predkosciomierza, ile moze kosztowac i czy wymiana jest trudna, PS. Jezeli ktos moze podac zdjątka jak ściagnac panel przedni i dostac sie do tej linki byl bym wdzieczny, chociaz opis jakis. Dziekuje z gory przepraszam za zawracanied... :)
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2006 16:12 przez Toudi666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » czw lut 16, 2006 19:11

cena nie wiem czy nei okolo 50 zl.. ale nie stzrelam co do demonatazu to prosto.. tylko uwazaj jak wyjmujesz ze skrzyni!!! mi spadal z linki ten wielotryb i wpadal do skrzyni a wtedy np albo zostaiwasz w skrzyni go i masz nadzieje ;) albo wyciagasz skrzynie ;)

a co do wewnatzr auta.. zdejmujesz z tekgo plastyku wkolo zegarow najlepiej wszystkei przelaczniki i odpinasz kostki.. wyciagasz suwaki od powietrza.. radyjko itp..
wuciagasz obramowke wkolo suwakow nawiewow
pod wlaczniekiem swiatla i kolo suwakow nawiewow i we wnece licznika u gory masz wkrety... wykrecasz.. wyjmujesz caly plastyk i widzisz juz cale zegary...
teraz odkrecasz 2 wkrety tzraymajace zegary... tak nimi przesuwasz by dolne bolce zegarow wyszly z takich miejsc na ktorych wisza jak masz juz licznik nizej tak go przechyl bys reka siegnal linke licznika i wypnij ja
wyciagniej linke w strone silnika .. montaz w odwrotnej kolejnosci ;)
powodzenia!

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 16, 2006 21:10

do wymiany linki w dwójce nie trzeba rozbierać od góry i przodu nic. Sciągasz plastyki nad skrzynką bezpieczników, wkładasz łapke koło skrzynki i bez problemu dochodzizz do mocowania linki do licznika. Odpinasz zatrzask i po krzyku. Wyciągasz do komory silnika. Przy zakładaniu trza tam poświecić otem żeby szła bez naprężeń na jakichś przewodach. Tak jest 5 razy szybciej

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » czw lut 16, 2006 21:20

czy ja wiem .. jak mam sie klasc w moim garazu na brudnej mokrej od sniego podlodze i tam reka gdzies szukac wole rozebrac sobie gore a nie jest tak dlugo bo co za problem odkrecic kilak srubek ;) ale masz racje twoja metoda moze byc szybciej! i jest godna uwagi .. ja kilka razy odpinalem swoim sposobem ;)

PS. Paweł Marek zapraszm na www o Vento ;)
pzdr

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 16, 2006 21:25

Robiłem to dwa razy w starej kochanej jettce i napradę szybciej. Masz tylko 3 śróbki od dolnego plastyku do odkręcenia. Kładzesz się na lewym boku na siedzeniach auta a nie na podłodze garażu i lewą rękę wkładasz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”