Jak obnizyc auto?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak obnizyc auto?
Witam niedawno kupilem Golfika ( mk3 94r 1,6benz , ver. GL ) i stoi on na alumkach 15" oponka 195 , nie podoba mi sie ze wysoko stoi ,,, pytanie czy wystarcza jakies sportowe sprezyny zeby go obnizyc , jesli tak to jakie , jaki koszt , event jak firma - co polecacie zrobic.
z gory dziekuje za podpowiedzi.....
pozdrwiam!
z gory dziekuje za podpowiedzi.....
pozdrwiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2007 18:00 przez wg1983, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam! Ja również polecam H&R. Miałem takie w swoim 1.8 i byłem bardzo zadowolony. Obniżały ok. 35mm, autko wyglądało super. Sprężyny były koloru czarnego, seryjne amortyzatory i jeżli chodzi o twardość nie było prawie żadnej różnicy w stosunku do seryjnych. Niestety jakość dróg, a przede wszystkim ich odśnieżanie zmusio mnie do powrotu na seryjne:-( Poprzedniej i tej zimy nie wjechałbym obniżonym na moją ulicę... A sprężyny sprzedałem.
cd.
No wlasnie nie chcialbym zeby bylo za twardo.... za nisko tez nie zeby w miare wygladal i nie wieszal sie na policjantach.....
TAZ wlasnie ET felgi jest chyba duze bo juz mi tra jak ktos z tylu usiadzie( przy wjezdzaniu na dolek)
ale w pon bede mial robione nadkola tzn ranty zawina mi gdy nie starczy lekko powyciagają
zeby nie tarło :/
TAZ wlasnie ET felgi jest chyba duze bo juz mi tra jak ktos z tylu usiadzie( przy wjezdzaniu na dolek)
ale w pon bede mial robione nadkola tzn ranty zawina mi gdy nie starczy lekko powyciagają
zeby nie tarło :/
Po prostu obetnij pół zwoju i będzie git.wg1983 pisze:Witam niedawno kupilem Golfika ( mk3 94r 1,6benz , ver. GL ) i stoi on na alumkach 15" oponka 195 , nie podoba mi sie ze wysoko stoi ,,, pytanie czy wystarcza jakies sportowe sprezyny zeby go obnizyc , jesli tak to jakie , jaki koszt , event jak firma - co polecacie zrobic.
Re: cd....
jak cos to chyba znam sprzedajcego
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
kupilem tydzien temu golfa i nie rowno stoi dzis zdiolem kolo i zauwazylem ze jedna sprezyna ma namalowane trzy biale i jedna zolta kropke a droga sprezyna ma dwie biale i jedna zolta co to oznacza i ktora sprezyna jet miekciejsza ??????????? jesli ktos wie odp na moje pytanie to niech odp mi na poczte igor2210@wp.pl
igor2210
A ja panowie jako totalny antyznawca tematu - proszę o wyjasnienie mi trzech rzeczy:
1) co to znaczy gdy mowicie -40 czy -60 - czy o tyle auto zostanie obnizone czy tyle bedzie do ziemi :):)
2) czy potrzebna jest zmiana kol na inne bo jak czytam tematy to wiekszosc ma 15'', ja mam 13 seryjne i nie stac mnie na razie na zmiane - czy na 13 nie bedzie sie nic dzialo typu jakies taricie i jak z wygladem.....
3) na czym polega ta zmiana, chyba chodzi o te sprezyny bo auto chcialbym obnizyc ale najbardzije minimalnie jak mozna, jeżdze sporo poza miastem i drogi teraz daja sie we znaki. wiec na czym polega zmiana- w sumie nie wiem jak jest zbudowany uklad zawieszenia chyba sprezyna i cos tam jeszcze jest:) zmieniamy sprezyna a reszta zostaje czy jak??
bede wdzieczny za prosta odpowiedz
pozdrawiam
1) co to znaczy gdy mowicie -40 czy -60 - czy o tyle auto zostanie obnizone czy tyle bedzie do ziemi :):)
2) czy potrzebna jest zmiana kol na inne bo jak czytam tematy to wiekszosc ma 15'', ja mam 13 seryjne i nie stac mnie na razie na zmiane - czy na 13 nie bedzie sie nic dzialo typu jakies taricie i jak z wygladem.....
3) na czym polega ta zmiana, chyba chodzi o te sprezyny bo auto chcialbym obnizyc ale najbardzije minimalnie jak mozna, jeżdze sporo poza miastem i drogi teraz daja sie we znaki. wiec na czym polega zmiana- w sumie nie wiem jak jest zbudowany uklad zawieszenia chyba sprezyna i cos tam jeszcze jest:) zmieniamy sprezyna a reszta zostaje czy jak??
bede wdzieczny za prosta odpowiedz
pozdrawiam