gdzie znajde wyjście włączników masowych drzwi w MK IV ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gdzie znajde wyjście włączników masowych drzwi w MK IV ??
Jak w temacie, próbuje podłączyć alarm ale niewiem gdzie znajde mase drzwi kto pomoże?
-
- Forum Master
Ha tutaj wyższa szkoła jazdy .Jak masz powyżej 2001 z tego co pamiętam to chyba tylko możesz założyć bezprzewodowy alarm pod komfort od centralnego pod kluczyk.Jka masz starszy czyli bez cana a otwierasz z kluczyka to też pod centralkę alarm bezprzewodowy (seo) a jeśli nic z tego co napiasałem to i tak w drzwiach w zamkach masz tkzwane krańcówki czyli czujniki zintegrowane z zamkiem i tam sie niedogrzebiesz.musisz szukac w wiązce w instalacji lub przy centralce.Napisałem co wiem ale nie zadużo bo to nie moja działka
-
- Forum Master
a dlaczego sie tak unosisz, skoro do końca nie jestes pewien(sam zaznaczyłeś że to nie twoja działka) o czym piszesz, skoro są tam zintegrowane krańcówki to i instalacja też tam jest, wystarcy podłączyć się podnią, ale to juz robota dla fachowca ze schematami.Jak chcecie to czytajcie a jak nie to nie Pozdrawiam i dobranoc
...
W drzwiach jest moduł sterujący cetralem, szybami i do niego dochodzi wyłącznik drzwiowy, jeżeli pamiętam to jest to kabel brązowo- czarny. Tak samo jest jeżeli chodzi o wpięcie w central, trzeba podłączyć się w drzwiach kierowcy. W pasku B5 do centrala są czerwono-zielony zamykanie, czerwono-niebieski otwieranie, w golfie chyba są takie same. Kable od centrala steruja także komfortem, konieczny jest tylko dłuższy czas z alarmu. t