Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak juz chcesz tak zmieniac to idz do ASO to Ci tam sprzedadzął olej taki jaki ma byc orginalnie lany. nie lej jakis tam wynalazków typu mobil i inne tylko taki jaki producent zaleca to tej skrzyniArtur79 pisze:tak tylko niechcial bym zeby skonczylo sie tak jak z plynem od wspomagania ... tez mial byc nie zmieniany a przy mrozach szlak go trafil ... zostal wywalony korkiem ... diagnoza ... byl za stary i nie wytrzymal mrozu ... pozatym jak juz go zmienili to calkowicie inaczej chodzi wspomaganie ... ciszej i leciej ... wiec to ze fabryka nie przewiduje wymiany to ok ale fabryka przewiduje ze po 8-10 latach samochod skonczy exploatacje a nie przyjedzie do polski ...
co do wymiany na olej ... jak piszesz ze kolega zmienil i mial gozej ... dziwne widocznie kupil drogi ... moze sugerowal sie cena a nie tym jaki ma byc ... kupil drogi ale nie taki jak zaleca producent ....
podjioem decyzje o zmianie bo po tych mrozach dziwnie skrzynia mi chodzi ... patrzylem na stan jest ok .. bylem w salone VW i powiedzieli ze mimo wszystko najwyzsza pora na zmiane oleju w skrzyni ... wiec albo kupie Mobil 75w albo w salonie VW zalecany przez producenta ... maja obecnie w promocji i koszt 1L to 37zl ... to mobil jest drozszy
Ale prawda jest też taka, że tylko analiza chemiczna i fizyczna w laboratorium może Ci prawdę powiedzieć, czy olej się jeszcze nadaje czy nie. A może tak być, iż pomimo opiłków olej... mieścil się w normie. Jednak na forum były przypadki, że po wymianie wcale nie robilo się lepiej, a wręcz przeciwnieSnajper3 pisze:brzydki olej wktórym było dużo syfu takiego jak opiłki
No właśnie... dokładnie o to mi chodzi. Dzięki za poparcie mojej tezyAdamtd pisze:Ale prawda jest też taka, że tylko analiza chemiczna i fizyczna w laboratorium może Ci prawdę powiedzieć, czy olej się jeszcze nadaje czy nie. A może tak być, iż pomimo opiłków olej... mieścil się w normie. Jednak na forum były przypadki, że po wymianie wcale nie robilo się lepiej, a wręcz przeciwnieSnajper3 pisze:brzydki olej wktórym było dużo syfu takiego jak opiłki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 117 gości