Silniczki regulacji wysokości świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek

- Kontakt:
Silniczki regulacji wysokości świateł
Witam! Mam pytanie dotyczące tych silniczków reguleacji wysokości świateł w mk3! Po prostu przestały mi działac a jeszcze na lato chodziły,jeden tak jaby chodzi ale jak kostką poruszam ale ten drugi nic,przeczysciłem go ale dalej nic,co ma zrobic,moze zle przeczysciłem albo ustawiłem w srodku bo tam jest taki zsuwak no w sumie dałem go tak jak przed otwarciem ale nie wiem czego moze byc powód tego ze nie chodzą,może mróz? ale chyba nie,pomóżcie,bo nie chce nowych kupować bo są drogie!!! A chodziły dobrze! Prosze o odpowiedz,najlepiej jak najszybciej!!! Dzieki wszystkim!!!
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2008 14:23 przez Daniel Gnacy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
greg
boję się ze jak otworzysz to już tylko możesz zepsuć. otwierasz podważając zapinki dookoła - masz pod spodem styki a poniżej ruchome suwadło dzięki któremu jest w danym punkcie zatrzymywany regulator. Jesli nic się nie rozpięło i nie widać zasniedziałych styków to wątpię żeby s naprawił - u mni ejuż dwa taki trupki leżą
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

U mnie do jednego dostała się woda po stłuczce reflektora i przestał działać. Po rozebraniu, przepłukaniu środka woda destylowaną i wysuszeniu suszarką działa ok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
greg
zakładam że nie ma styku - właśnie jak w padniesz w dziurę - następuje chwilowa przerwa i on potem się ustawia, no bo nie liczyłbym że siesuwadło w środku przesuwało - bo tam jest zapięte - no chyba że gdzieś w żrodku jest luz - że na dołkach powoduje ten ruch suwadła. jedyne wyjście - włącz świała - przekręć stacyjkę i puknij go - jak zacznie się ruszać - to w nim jak nie zacznie - poruszaj kabelkami - może na kablu gdzieś brak stykuku_bi pisze:mam pytanie
- pewex.olek
- Mały gagatek

- Kontakt:
witajcie 
powiedzcie mi czy ciężko jest wsadzić taki silniczek do lampy ?? mam teraz w tym otworze taki pręt(śróbe) z poketłem plastikowym .. jak to wyjme to bedzie problem zeby to wsadzić ??
a i jeszcze jedni czy oba silniczki są identyczne ?? czy jeden jest dłuższy ?? bo mam 2 różne
jak cos topotem wrzuce fotki jednego i drugiego ... bo jak tak popatrze na nie to jeden ma dłuższy ten trzpień :/
powiedzcie mi czy ciężko jest wsadzić taki silniczek do lampy ?? mam teraz w tym otworze taki pręt(śróbe) z poketłem plastikowym .. jak to wyjme to bedzie problem zeby to wsadzić ??
a i jeszcze jedni czy oba silniczki są identyczne ?? czy jeden jest dłuższy ?? bo mam 2 różne
tak ma być. Ja w swoich in.pro miałem to samo. Silniczki są takie same, więc montuj. Nie jest to trudne. Jak już wyciągnąłeś je ze starych lamp, to analogicznie je zamontuj do nowych, pozdro!lambert86 pisze:a i jeszcze jedni czy oba silniczki są identyczne ?? czy jeden jest dłuższy ?? bo mam 2 różnejak cos topotem wrzuce fotki jednego i drugiego ... bo jak tak popatrze na nie to jeden ma dłuższy ten trzpień :/
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].