Pasy bezpieczeństwa - tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pasy bezpieczeństwa - tył
pytanie moje dotyczy zamontowania pasów bezpieczeństwa z tyłu golfa - rok 1988... fabrycznie z tyłu nie miał pasów, a jeśli mial to miał tylko środkowe - bo środkowe pasy miał jak go kupiłem... i po za tym, że kupiłem pasy to potrzebne były mi śruby z atestami... i tak: same pasy zaczepia sie na tylnej sciance i jest tam dziura... a w podlodze do mocowania zatrzaskow nie ma dziur - sa tylko dwie do ktorych zamontowane sa te pasy srodkowe. Mam pytanie czy boczne tylne pasy moge podpiąć pod te śruby co są podpięte środkowe, czy powinienem nawiercać dziurę w podłodze i jakoś to jeszcze zabezpieczyć? jeśli tak, to jak zsabezpieczyć, tak, zeby potem nie odpowiadac za smierc kogos kto bylby zaopięty w pasy zmajstrowane moimi rękami?!
pozdrawiam Bartek

Udi Memorem kompociorem...
Uważaj na spadające ściany z Sufitu!
:))
-
- Forum Master
Masz dobrze -dwie dziury w podłodze ale masz złe zapięcia do pasów poprostu musisz mieć tak: do jednego otworu przykręcasz oryginalne zapięcie i pas biodrowy na oryginalnej blasze czyli do jednego otworu masz za pomocą blachy takiej ze 3 mm zamocowane pasy a do drugiego otworu też za pomocą takiej blachy ( w krztałcie V) następne mocowanie ale tym razem z dwoma zatrzaskami do pasa biodrowego i do tego z boku.Jak kupisz ze szrotu to dadzą ci też śruby takie jak trzeba
jest dokładnie jak pisze TomekTomasz Żaguń pisze:Masz dobrze -dwie dziury w podłodze ale masz złe zapięcia do pasów poprostu musisz mieć tak: do jednego otworu przykręcasz oryginalne zapięcie i pas biodrowy na oryginalnej blasze czyli do jednego otworu masz za pomocą blachy takiej ze 3 mm zamocowane pasy a do drugiego otworu też za pomocą takiej blachy ( w krztałcie V) następne mocowanie ale tym razem z dwoma zatrzaskami do pasa biodrowego i do tego z boku.Jak kupisz ze szrotu to dadzą ci też śruby takie jak trzeb

- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
[ Dodano: 06-02-04, 10:11 ]
[ Dodano: 06-02-04, 10:17 ]
dodam jeszcze ze nie musisz kupować typowych do golfa mogą to być też inne
na zdjęciu masz wprawdzie pasy od poloneza, tam na pierwszym planie masz trzy zapięcia, są dwa sposoby mocowań albo dwa zapięcia na jednym uchu(blaszka z otworem n śrubę ) albo tak jak na zdjęciu i wtedy montujesz dwa osobne na jedznej śrubie, rozumiesz?barthetzk102 pisze:heh jak by było razem z zapięciami do pasów to wszystko było by pieknie, ale niestety njie ma... no ale nić... macie chłopaki po punkciorze za pomocjak coś to piszcie :]
[ Dodano: 06-02-04, 10:17 ]
dodam jeszcze ze nie musisz kupować typowych do golfa mogą to być też inne

zgadza się i o to mi chodzi że to jest całość , dlatego może sobie nawet kupić pasy z poloneza, a mi chodziło że są dwo sposoby mocowania kompletu paów do nadwoża czyli taki jak na zdjęciu, każdy element osobno wtedy na jedną śrubę łapie po dwa elementy, albo drugi sposób to taki że elementy kompletu pasów są montowane po dwa na jednym uchwycie i jednej śrubiegreg pisze:misiek al ete blaszkiktóre zaznaczyłeś są integralną częścią i ich nie da sie przełożyć z jednych pasów do drugich

- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ahaaa... tylko widzicie.. bo mi się wydawało, że na jednej śrubie może być tylko jeden pas zamontowany a po poradzie Tomka myślałżem, że są takie "złodziejki specjalne" blaszki z dwiema dziurami - na pas biodfrowy i ten boczny łącznie.. ale skoro nie ma wymogów, żeby każdy lelement byłna osobnej srubie to nie ma też problemu :] jeśli dobrze rozumiem :]
Udi Memorem kompociorem...
-
- Forum Master
muwimy tu o zakupie całego kompletu(pasy i zapięcia) i nie musi to być od polnolezaTomasz Żaguń pisze:No tak ale jak zastosuje np od poldka to niezapnie pasa bo ma inne zapięcie i niebędzie pasowało.Ja zobacze u siebie w poniedziałek ale powinienem mieć te z tyłu więc jeszcze poczekaj do wtorku z zakupami
[ Dodano: 06-02-04, 18:58 ]
tylko taki przykład podałem