Ad. 1 Poduszki wystrzelą przy niezapiętym pasie (nic mi nie wiadomo, że masz to zblokowane, a może... pewności nie mam)
Ad2. Owszem możesz mieć wyłacznik bezpieczeństwa. Ale nie wiem na 100% i nie wiem gdzie. Np VW ich nie montuje, w fiatach przeważnie są pod siedzieniami - a jak jest u Ciebie - tel do ASO toyoty wszystko wyjaśni
poduszka powietrzna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik uderzeniowy który odcina ci zaplon powinien być pod maska w poblizu akumulatora, chociaż Peugocie spotkałem obok chłodnicy. Jak zadzialal poduszka to pewnie i napinacz pasów bezpieczeństwa. Wyłącznika poduszki dla kierowcy nie powinno być, poduszka pomimow wszystko powinna zadzialć - ale spotkałem już w lepszych wersjach ze poduszki strzelają tylko tam gdzie zapięte pasy
ale poducha kierowcy nie jest chyba odłączalna wyłącznikiem, tylko poducha pasażera ze względu na możliwość zainstalowania fotelika dla dziecka na fotelu pasazeraAdamtd pisze:Ad2. Owszem możesz mieć wyłacznik bezpieczeństwa. Ale nie wiem na 100% i nie wiem gdzie. Np VW ich nie montuje, w fiatach przeważnie są pod siedzieniami - a jak jest u Ciebie - tel do ASO toyoty wszystko wyjaśni