mk3 GTI ADY nie chce chodzic na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 GTI ADY nie chce chodzic na wolnych obrotach
dlaczego auto nie chce mi chodzic na wolnych obrotach?wrzucam na luz -gasnie ,zmieniam bieg na nizszy gasie poprostu nie ma wolnych obrotow.ciezko nawet mu zapalic a jak juz zapali to musze trzymac gaz zeby nie zgasł.co jest grane?jakis czujnik padl?czy od temperatury zew. bo jest -15?na gazie i na benzynmie jest tak samo wiec inst.gaz. nic do tego nie ma,. co wy na to?
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
tzn takiego jak w innych to nie ma ale ma cos w podobie krokowca.Adamtd pisze:To Marihuana ma ten silnik więc powinien wiedzieć lepiej - ja uważam, że ma, ale mimo wszystko jest czy go nie ma to wyczyść i posprawdzaj cały zespól przepustnicy.to jest ten silnik krokowy czy nie ma?
[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 15:15 ]
przerabialem to samo u siebie. czysczenie przepustnicy pomoglo i pozniej trzeba ustawic kat otwarcia przepustnicy (za pomoca kompa).piotr marzec pisze:dlaczego auto nie chce mi chodzic na wolnych obrotach?wrzucam na luz -gasnie ,zmieniam bieg na nizszy gasie poprostu nie ma wolnych obrotow.ciezko nawet mu zapalic a jak juz zapali to musze trzymac gaz zeby nie zgasł.co jest grane?jakis czujnik padl?czy od temperatury zew. bo jest -15?na gazie i na benzynmie jest tak samo wiec inst.gaz. nic do tego nie ma,. co wy na to?
przynajmniej mi tak zrobili i wszystko dziala, a objawy mialem identyczne.
OCTAVIA i do tego COMBI
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Książka "volkswagen golf i vento" strona 190. O silniku ADY pisze między innymi tak:
Regulator biegu jałowego
Jest to silnik krokowy zmieniajacy uchylenie przepustnicy...itd
Więc jest krokowiec w ADY i uchyla bezpośrednio przepustnicę. A w starszym 2E jest regulator wolnych obrotów, też zwany silnikiem krokowym, tyle że działa na innej zasadzie, tzn puszcza odpowiednią ilość powietrza z ominięciem przepustnicy. I dobrze go widać bo jest na zewnatrz zespołu wtryskowego od przodu.
Tak jest i inaczej nie będzie.
Regulator biegu jałowego
Jest to silnik krokowy zmieniajacy uchylenie przepustnicy...itd
Więc jest krokowiec w ADY i uchyla bezpośrednio przepustnicę. A w starszym 2E jest regulator wolnych obrotów, też zwany silnikiem krokowym, tyle że działa na innej zasadzie, tzn puszcza odpowiednią ilość powietrza z ominięciem przepustnicy. I dobrze go widać bo jest na zewnatrz zespołu wtryskowego od przodu.
Tak jest i inaczej nie będzie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
razem z przepustnica (za czarnym plastikiem masz to).Marihuana Man pisze:Nie ma ani krokowca ani regulatora biugu jałowego... Znajdziesz u mnie takowe to masz browca.. Albo pokaż u siebie skoro masz ADY...b0rys pisze:tzn takiego jak w innych to nie ma ale ma cos w podobie krokowca.
OCTAVIA i do tego COMBI
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja nie znam ADY. Mam 2E. Zaznaczyłem wyżej że o tym krokowcu że to był cytat z książki. Niestety dalej w tej samej książce pisze że nic sie nie da regulować, można jedynie sprawdzać poprawność działania wymieniać uszkodzone części. Ale jak znam życie to zawsze Polak potrafi i można to pewnie jakoś rozebrać i przynajmniej wyczyścić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.