Szarpie silnikiem na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam koledzy prosze o poradę czy spotkał się juz ktoś z was z strasznie dziwna praca silnika Golf IV 1.6 16V 105kM na wolnych obrotach szarpie silnikiem a na wyzrzych juz ładnie chodzi ciągnie sie i zbiera. nie mam pojecia przepatrzyłem wszystko nowe swiece kable przepustnica wymyta cewka nawet nowa była podrzucona i nadal bez zmian. zastanawia mmnie tylko zbyt wysokie ciśnienie spręzania bo ma aż 17 barów na kazdym cylindrze a z tego co wiem powienien miec w granicach 11.5 -12 bara???? prosze o pomoc bo brakło mi juz słow na temat tego niemcura
- rezystor22
- VWieśniak
- Kontakt:
A szarpie ci jak jest zimny tylko czy niezależnie od temperatury silnika ci szarpie ?
Kiedyś wyczytałem na tym forum (dotyczy silnika 8V) że powodem może być nagar na zaworach - szlif gniazd zaworów w głowicy
ale jak masz szarpanie tylko na wolnych obrotach to możesz mieć problem z dawkowaniem mieszanki itp..
Kiedyś wyczytałem na tym forum (dotyczy silnika 8V) że powodem może być nagar na zaworach - szlif gniazd zaworów w głowicy
ale jak masz szarpanie tylko na wolnych obrotach to możesz mieć problem z dawkowaniem mieszanki itp..
Pająk - najlepszy przyjaciel elektronika.