Witam,
ostatnio coś dziwnego zaczęło dziać się z moją Golfiną... otóż kiedy jadę ciągle dodając gazu to mniej więcej co 6 sekund czuję spadek mocy. Jest tak jakbym na chwilkę puścił gaz -a wcale tego nie robię. Jak wspomniałem - takie coś jest cykliczne. Nie jest tak zawsze, powiem nawet - że zdarza się tylko czasami.
Co to może być?
Jeżdżę MK2 z silnikiem 1.8 + LPG
Dlaczego traci moc podczas jazdy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik 1,8 z jednopunktowym wtryskiem. Na pewno dzieje się tak na na gazie - na benzynie - nie próbowałem. Ostatnimi rzeczami przy których grzebałem było profilaktyczne czyszczenie świec i przewodów wysokiego napięcia.
Świece NORAUTO 4 palnikowe. Są jeszcze w dobrym stanie. Co dziwnego - tylko na jednej świecy była nakręcona nakrętka, na pozostałych nie było. Znalazłem 2 i dokręciłem -więc tylko na 1 nie ma nakrętki przez co końcówka przewodu siedzi na tej świecy luźniej. Poprzedni właściciel powiedział, że filtr paliwa trzeba wymienić - czego jeszcze nie zrobiłem. Z ostatnich ingerencji trzeba też wymienić dolanie do płynu chłodniczego preparatu do uszczelniania dziur - ale to na silnik wpływu mieć nie powinno...
Poza tym - samochód działa ok.
Świece NORAUTO 4 palnikowe. Są jeszcze w dobrym stanie. Co dziwnego - tylko na jednej świecy była nakręcona nakrętka, na pozostałych nie było. Znalazłem 2 i dokręciłem -więc tylko na 1 nie ma nakrętki przez co końcówka przewodu siedzi na tej świecy luźniej. Poprzedni właściciel powiedział, że filtr paliwa trzeba wymienić - czego jeszcze nie zrobiłem. Z ostatnich ingerencji trzeba też wymienić dolanie do płynu chłodniczego preparatu do uszczelniania dziur - ale to na silnik wpływu mieć nie powinno...
Poza tym - samochód działa ok.
przyjemność z bezpiecznej jazdy - bezcenne.