Dlaczego traci moc podczas jazdy?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Farin
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Dlaczego traci moc podczas jazdy?

Post autor: Farin » sob lip 24, 2010 23:28

Witam,
ostatnio coś dziwnego zaczęło dziać się z moją Golfiną... otóż kiedy jadę ciągle dodając gazu to mniej więcej co 6 sekund czuję spadek mocy. Jest tak jakbym na chwilkę puścił gaz -a wcale tego nie robię. Jak wspomniałem - takie coś jest cykliczne. Nie jest tak zawsze, powiem nawet - że zdarza się tylko czasami.

Co to może być?

Jeżdżę MK2 z silnikiem 1.8 + LPG

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » ndz lip 25, 2010 00:59

napisz dokladne dane silnika i czy na benzynie i na gazie sie to dzieje???

Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Obrazek

Awatar użytkownika
Farin
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Farin » ndz lip 25, 2010 10:54

silnik 1,8 z jednopunktowym wtryskiem. Na pewno dzieje się tak na na gazie - na benzynie - nie próbowałem. Ostatnimi rzeczami przy których grzebałem było profilaktyczne czyszczenie świec i przewodów wysokiego napięcia.
Świece NORAUTO 4 palnikowe. Są jeszcze w dobrym stanie. Co dziwnego - tylko na jednej świecy była nakręcona nakrętka, na pozostałych nie było. Znalazłem 2 i dokręciłem -więc tylko na 1 nie ma nakrętki przez co końcówka przewodu siedzi na tej świecy luźniej. Poprzedni właściciel powiedział, że filtr paliwa trzeba wymienić - czego jeszcze nie zrobiłem. Z ostatnich ingerencji trzeba też wymienić dolanie do płynu chłodniczego preparatu do uszczelniania dziur - ale to na silnik wpływu mieć nie powinno...

Poza tym - samochód działa ok.

przyjemność z bezpiecznej jazdy - bezcenne.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”