Kontrolka hamulca ręcznego nie gaśnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka hamulca ręcznego nie gaśnie
Witam, dzis odpaliłem silnik, wyłączam hamulec ręczny, a kontrolka nie gaśnie. wyłączylem silnik, włączyłem ponownie ale nic to nie dało. wyjąłem, sprawdziłem i włożyłem ponownie bezpieczniki, też to nic nie dało. ręczny nie trzyma, nie ma żadnych oporów, ale kontrolka nadal się swieci. proszę o pomoc.
płyn hamulcowy w normie, wycieku tez nie ma. czujników w klockach nie mam. musze sprawdzic ten mikrostyk, ale to jutro bo juz ciemno jest;d. Wielkie dzięki za pomoc
[ Dodano: 25 Lip 2010 15:13 ]
no i cóż, dziś zdjąłem obudowę od hamulca ręcznego i nie wiem co dalej, ten przycisk działa jak trzeba. muszę chyba wybrać się do elektryka.
[ Dodano: 26 Lip 2010 18:02 ]
no i tak, przycisk działa jak należy, płyn hamulcowy w normie, wycieków nie ma, ale rozmawiałem z mechanikiem od który sprowadzał mi auto i powiedział mi o płynie i o hamulcach- takze możliwe ze mam czujniki zużycia kloców. klocki kupić w pierwszym lepszym sklepie lub u mechanika? co proponujecie??
[ Dodano: 25 Lip 2010 15:13 ]
no i cóż, dziś zdjąłem obudowę od hamulca ręcznego i nie wiem co dalej, ten przycisk działa jak trzeba. muszę chyba wybrać się do elektryka.
[ Dodano: 26 Lip 2010 18:02 ]
no i tak, przycisk działa jak należy, płyn hamulcowy w normie, wycieków nie ma, ale rozmawiałem z mechanikiem od który sprowadzał mi auto i powiedział mi o płynie i o hamulcach- takze możliwe ze mam czujniki zużycia kloców. klocki kupić w pierwszym lepszym sklepie lub u mechanika? co proponujecie??