zapieczone sroby ;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zapieczone sroby ;/
Witam
Kto ma z was pomysł jak odkręcić jarzma od zwrotnic śruby są takie zapieczone ze nie da się wg ich ruszyć ;/ .Zwrotnice są wykręcone z samochodu to utrudnia wykręcanie pryskałem je wd40 płynem hamulcowym i nafta i nic ;/
Może ktoś z was ma jakiś pomysł
Kto ma z was pomysł jak odkręcić jarzma od zwrotnic śruby są takie zapieczone ze nie da się wg ich ruszyć ;/ .Zwrotnice są wykręcone z samochodu to utrudnia wykręcanie pryskałem je wd40 płynem hamulcowym i nafta i nic ;/
Może ktoś z was ma jakiś pomysł
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jak się nie da sposobem spróbuj siłą... młotek i przecinak... swego czasu jak nie mogłem odkręcić takiej śrubki to założyłem klucz (dobry żeby nie "objechał" - mam takie made in ZSRR, niezniszczalne ) podparłem o "glebę" i zacząłem auto z podnośnika spuszczać (podłożyłem klocek drewniany żeby za nisko nie spadło) i jakoś odkręciłem.
Pamiętaj że jak już puści to nie odkręcaj na siłę bo urwiesz, trochę do przodu, trochę do tyłu, trochę do przodu trochę do tyłu...
Pamiętaj że jak już puści to nie odkręcaj na siłę bo urwiesz, trochę do przodu, trochę do tyłu, trochę do przodu trochę do tyłu...
Stare indiańskie przysłowie mówi: "Nic na siłę, tylko młotkiem"
Młotek, pukać pukać pukać, podgrzanie i schłodzenie i puści. Najważniejsze to dobry klucz aby nie uszkodzić śruby.
Młotek, pukać pukać pukać, podgrzanie i schłodzenie i puści. Najważniejsze to dobry klucz aby nie uszkodzić śruby.
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 13:41 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
nigol_jom pisze:Jak się nie da sposobem spróbuj siłą... młotek i przecinak... swego czasu jak nie mogłem odkręcić takiej śrubki to założyłem klucz (dobry żeby nie "objechał" - mam takie made in ZSRR, niezniszczalne ) podparłem o "glebę" i zacząłem auto z podnośnika spuszczać (podłożyłem klocek drewniany żeby za nisko nie spadło) i jakoś odkręciłem.
Tylko ze zwrotnice z heblami mam wyciągnięte z auta. No spróbuje palnikiem może coś da
tovdi1 pisze:fajkę odpalić???wojtass31 pisze:A czy taki minipalnik da rade ??
pewnie tak, i nic poza tym
nic innego nie moge u siebie dostac to trzeba sprobowac czyms.
A tak wg lubisz dowalać każdemu byle co napisac i posty se nabijac
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 17:07 przez wojtass31, łącznie zmieniany 1 raz.
Daniel79 pisze:WD-40 i inne wynalazki niech się schowają przy .... Coca-coli Byle ori,a nie podróbki.Podobno najlepsze działanie ma -tylko się nie śmiać-lekko podgrzana!!! Kiedyś,w jakieś auto-gazecie,widziałem porównanie środków penetrująco-smarujących. Wszystkie wymiękły właśnie przy Coli
tez to słyszałem ale nie wydaje mi się żeby cola albo pepsi dala rade ale spróbować mozna
zgadza sie, podgrzana cola dziala najlepiej na takie sprawy, pozniej dobry klucz, jakas przedluzka i moze pusci a jesli leb sruby by sie zdarl to najlepiej jest przyspawac jakas druga srube i za pomoca rurki badz czegos innego odkrecacDaniel79 pisze:Coca-coli Byle ori,a nie podróbki.Podobno najlepsze działanie ma -tylko się nie śmiać-lekko podgrzana!!!
Coca cola działa bo zawiera kwas fosforowy (ortofosforowy - zależnie od nomenklatury nazewnictwa). Kwas fosforowy jest substancją wchodzącą w reakcje z tlenkiem żelaza. Stąd jego działanie odrdzewiające. Jest stosowany jako składnik czynny odrdzewiaczy typu fosol. Jeśli chceci więc lać cole lepiej kupić fosol. Przynajmniej jest stężony.