Klima raz chodzi raz nie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Rafał wwl
Nowicjusz
Nowicjusz

Klima raz chodzi raz nie

Post autor: Rafał wwl » pt lip 16, 2010 01:17

Witam
co to może być ze klima raz chodzi a raz nie? nie załącza się sprężarka po pewnym czasie chłodzenia,[jeśli już załączy się] tak jakby cos ja rozłączało.
czy czujnik wysokiego ciśnienia przy osuszaczu jest od tego??
jakby ktoś wiedział jakie kabelki ida do czujnika zewnętrznej temperatury ( kolory oczywiście ) jakie do halogenów i klaksonu, wiem moze to dziwne ale "wisi mi kilka " Pozdro

no i zadałem za trudne pytanie ale skoro już trudne to pytam dalej:

1 jak włączam golfa to na climatroniku pojawia się tylko 10 stopni celciusza klima jak już zadziała to chłodzi słabo, ale jak coś się poprzestawia [samo z siebie] i pokaże np 33 stopnie to klima chłodzi szybciej, co może być winą takiego błędnego opdczytu, [niby czujnik wymieniłem od tem zew. pod zderzakiem co idzie..

i nie mówcie że nikt nie umie mi pomóc bo błagam zrozumcie jak napęd jądrowy grzeje się przy stopniach 35 na dworzu w jednym słowie HELP

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt lip 16, 2010 09:34

oczywiście że czujnik ciśnienia przy filtrze osuszaczu jest odpowiedzialny za włączenie kompresora klimy , jest to czujnik pod i nad ciśnieniowy , wyłącza sprężarkę zarówno jak masz za wysokie lub za niskie ciśnienie w układzie klimy . Do czujnika temperatury zewnętrznej idą kabelki koloru biało - czerwony i brązowo - biały , halogeny mają koloru szaro - żółty i brązowy , a klakson brązowo - czarny czarno - żółty i mostek z czarnego , a co do przestawiania się temperatury i świrowania klimatronika , to czy kupiłeś czujnik temperatury oryginalny czy podróbkę ?

Awatar użytkownika
Rafał wwl
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Rafał wwl » pt lip 16, 2010 12:17

Po pierwsze To Wielkie dzięki za te info. Ja podczepiłem owy czujnik pod kostkę halogenów bo takie same;/ pewnie się spalił;/ nie wiem nie znam się.
po 2 to był to ori i pojadę jutro do vw i kupie drugi 94 zł;/
a do osuszacza mam zamiar kupić helli w inter carsie za 100 bo w serwisie 240;/
a kable jakie mi "wiszą " poobcinane wtyczki to koloru są : brązowo niebieski i niebiesko zółty;/ hmm
a takich " Do czujnika temperatury zewnętrznej idą kabelki koloru biało - czerwony i brązowo - biały " nie widzęw ogóle takich ;/ :grrr:

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt lip 16, 2010 13:40

najpierw zobacz jakiego koloru są te kable dokładnie , bo brązowo - niebieski a niebiesko - brązowy , to są różne kable , np. niebiesko - brązowy to taki co ma dużo niebieskiego i cienki pasek brązowego i na odwrót , skąd u Ciebie takie kolory ? ale napisz mniej więcej gdzie masz te ucięte kostki , koło zderzaka czy w jakimś innym miejscu ?

Awatar użytkownika
Rafał wwl
Nowicjusz
Nowicjusz

re

Post autor: Rafał wwl » sob lip 17, 2010 18:34

a więc, te co mi wiszą to są koloru : brązowy z niebieskim paskiem i niebieski z żółtym paskiem {dodam że przerabiałem zawór wysok cisnienia i kostki z obecnego 96 roku golfa miały inne kolory z kostkami z 95 roku]

a te kabelki wiszą pod zderzakiem i ida z wiązki z kabelkami co kostka podpięta jest pod osuszacz..
Ostatnio zmieniony sob lip 17, 2010 18:36 przez Rafał wwl, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”