Witam.
Od dawna borykam się z takim problemem. Gdy zapalę rano silnik trochę trzęsie się i słychać że wypada mu zapłon co jakiś czas, podczas jazdy delikatnie szarpie w okolicy 2000 obrotów, na ciepłym silniku silnik delikatnie pyrka jak by wypadał zapłon co jakiś czas.
Wymieniełem świece na NGK, potem kable zapłonowe NGK i teraz obawiam się że cewka bedzie do wymiany.
Czy można zdiagnozować uszkodzoną cewkę za wczasu póki jeszcze w miarę działa czy zostało mi czekać aż padnie do końca ?
Najgorsze że wybieram się na wakacje nad morze, 650km w jedną stronę, boję się żeby nie padła po drodze.
Nie równa praca silnika 1.4 16v AKQ - diagnoza cewki ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dominiks1980
- Ma gadane
Nie równa praca silnika 1.4 16v AKQ - diagnoza cewki ?
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 22:09 przez dominiks1980, łącznie zmieniany 1 raz.
- dominiks1980
- Ma gadane
stonefree mógł byś sprecyzować co to jest EGR i gdzie to jest
Już wiem co to i gdzie to jest
Wężyk ściągnąć przy membranie i zaślepić go czy z drugiej strony ?
Już wiem co to i gdzie to jest
Wężyk ściągnąć przy membranie i zaślepić go czy z drugiej strony ?
Ostatnio zmieniony śr lip 14, 2010 10:27 przez dominiks1980, łącznie zmieniany 3 razy.
- dominiks1980
- Ma gadane
Zrobiłem tak jak radziliście i wyciągłem wężyk, zatkałem go i jak na razie nie ma szarpania podczas jazdy. Zobaczymy rano jak to będzie po odpaleniu zimnego silnika.
[ Dodano: 15 Lip 2010 15:56 ]
No z rana silnik chodził ładnie równo. Zobaczymy co będzie się działo dalej.
Czy wypięcie tego wężyka a tym samym wyłączenie EGR ma wpływ na zwiększenie spalania ?
[ Dodano: 15 Lip 2010 15:56 ]
No z rana silnik chodził ładnie równo. Zobaczymy co będzie się działo dalej.
Czy wypięcie tego wężyka a tym samym wyłączenie EGR ma wpływ na zwiększenie spalania ?