Spalone kontrolki od spryskiwaczy i klapy bagażnika?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Wojtasso
Nowicjusz
Nowicjusz

Spalone kontrolki od spryskiwaczy i klapy bagażnika?

Post autor: Wojtasso » wt lip 13, 2010 13:31

Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem ponieważ kontrolki od płynu do spryskiwaczy oraz od niedomkniętej klapy bagażnika nie działają. Nawet po przekręceniu zapłonu się nie zapalają a wtedy powinny się palić tak jak u znajomego. Czy nie wiecie czy można to jakoś zdiagnozować? Komputer niczego nie wykrył. Czy mogły się spalić? Jak je wymienić?
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » wt lip 13, 2010 19:34

Mam problem ponieważ kontrolki od płynu do spryskiwaczy oraz od niedomkniętej klapy bagażnika nie działają. Nawet po przekręceniu zapłonu się nie zapalają a wtedy powinny się palić tak jak u znajomego. Czy nie wiecie czy można to jakoś zdiagnozować
odnośnie kontrolki od sprywkiwaczy to jeżeli masz spryskiwacze reflektorów to kontrolka powinna działać jak nie masz to nie masz aktywnej kontrolki (na liczniku jest ale nie jest aktywna)
odnośnie klapy bagażnaika to w moim mkV też się nie pali, jutro spojrzę dokładnie, ale nie widziałem jej żeby świeciła

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Spalone kontrolki od spryskiwaczy i klapy bagażnika?

Post autor: doggie » śr lip 14, 2010 08:50

Wojtasso pisze:
Mam problem ponieważ kontrolki od płynu do spryskiwaczy oraz od niedomkniętej klapy bagażnika nie działają. Nawet po przekręceniu zapłonu się nie zapalają a wtedy powinny się palić tak jak u znajomego. Czy nie wiecie czy można to jakoś zdiagnozować? Komputer niczego nie wykrył. Czy mogły się spalić? Jak je wymienić?
Pozdrawiam!
najprawdopodobniej twoja wersja nie została wyposażona w kontrolę poziomu płynu spryskiwaczy oraz kontrolę otwarcia tylnej klapy, nic nadzwyczajnego, mam tak samo :bigok: musisz sprawdzić czy w pojemniku od płynu jest zamontowany czujnik poziomu, pewnie nie ma

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » śr lip 14, 2010 22:34

potwierdzam nie mam kontrolki otwarcia bagażnika, ale jak otwarty jest bagażnik to świeci się kontrolka od niezamkniętych drzwi, jest kontrolka od otwarcia maski i ona u mnie działa, tak samo jak od poziomu płynu do spryskiwacza
Ostatnio zmieniony śr lip 14, 2010 22:35 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”