Witam wszystkich!
Jak dotychczas mój golfik nie sprawiał problemów, na mrozie odpala bez problemu, na ssaniu jeździ również ok. Jednak od kilku dni mam problem- jak tylko złapie temp. zaczynają się schody - silnik nie gaśnie - jednak po naciśnięciu gazu zaczyna się krztusić i nie wchodzi swobodnie w obroty. Dodam jeszcze że jak nacisnę mocno gaz zaczyna się krztusić po czym są momenty że gwałtownie przyspiesza. Przewody wysokiego wymieniłem (koszt ok 300zł) więc wieże że są dobre. Proszę doradźcie mi co to może być. Z góry dziękuję.
MKII 1,3 Benz. (wielopunk)- po nagrzaniu silnik się krztusi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mialem ten bol , byl uszkodzony czujnik cieczy chlodzacej- ten na rozdzielaczu przy glowicy , ten czujnik nie tylko , pokazuje temperature cieczy ale i steruje, ssaniem i paliwem , i jak sie nagrzal u mnie prawie nie dalo sie jezdzic , słowe oblawy jak u was wymienilem czujnik i kompa i jezdzis , a komp mi padl od wadliwej sondy , przetarl sie kabel od grzalki , zwarl sie do masy ,i wypalilo mi pare rzeczy w kompie , a uwas to tak jak napsalem czujnik ,no ewentualne sonda , ale to malo prawdopodobne.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: