witam.
Przymierzam się do remontu w.w rzeczy.
zacznę pokolei, wymieniam amorki na gwint z mts jak on sie sprawuje? czy opony z profilem 50 lub 45 z tym gwintem będą bardzo twarde?
wszystkie tuleje gumowe w wachaczach tylniej belce itp wymieniam na poli jakie wybrać? czerwone czy żółte? ostatni post http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3865099#3865099
muszę wymienić maglownicę bo coś zaczełą skrzypieć ostatnio i zastanawiam sie czy kupić nową z allegro http://moto.allegro.pl/item1093610053_v ... _nowa.html chce założyć z passata b3 dla lepszego skrętu,czy kupić starą używkę i ja samemu zregenerować?
jak remont zawieszenia to i hamulce. mam 4xtarczówki w przodzie tarcze ATE. hamulce jak brzytwa ale to mało zastanawiam sie nad większymi tarczami i rozstaw 5x100 z czego najlepiej to zaadoptować?
remont zawieszenia,ukł hamulcowego i kierowniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie ma czegoś takiego, ze wymienisz sobie maglownicę na inną i będzie mocniej skręcał. Skręt koła jest ograniczony przestrzenią w nadkoli ruchomością przegubu homokinetycznego.matisim pisze: muszę wymienić maglownicę bo coś zaczełą skrzypieć ostatnio i zastanawiam sie czy kupić nową z allegro http://moto.allegro.pl/it...nicza_nowa.html chce założyć z passata b3 dla lepszego skrętu,czy kupić starą używkę i ja samemu zregenerować?
Wystarczy poszukać, temat poruszany wielokrotnie.jak remont zawieszenia to i hamulce. mam 4xtarczówki w przodzie tarcze ATE. hamulce jak brzytwa ale to mało zastanawiam sie nad większymi tarczami i rozstaw 5x100 z czego najlepiej to zaadoptować?
- LeszczVW
- Użytkownik
- Kontakt:
wypowiem sie co do gwintu mts do najtwardszych nie nalezy wiec na profi 50 bedzie ok
MK2 PaSaDeNa viewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
żle się wyraziłem, nie chodzi mi o to żeby mocniej skręcał, tylko tak jak ktoś napisał na forum passata lepiej reaguje na ruchy kierownicą i lżej się kręci. muszę znaleźć autora który to pisał i będę wiedział dokładniej.jhosef pisze:Nie ma czegoś takiego, ze wymienisz sobie maglownicę na inną i będzie mocniej skręcał. Skręt koła jest ograniczony przestrzenią w nadkoli ruchomością przegubu homokinetycznego.
Tak jak kolega wyżej pisał MTS i opona o profilu 50 będą w sam raz , bo MTS nie jest jakimś ultra betonem jeżeli chodzi o gwint. Jeżeli jednak zależy Ci na dość dużej twardości to wtedy do takiego zestawu polecam czerwony poliuretan bo jest trochę twardszy od żółtego przynajmniej z tego co mi osobiście wiadomo.
Co do maglownicy , niby jest to prawdą że maglownice z passata lepiej reagują , ale jeżeli masz maglownicę w naprawdę dobrym stanie , a już nie mówię o nówce to różnica będzie niewielka więc tylko kwestia jest taka czy naprawdę jest to sensowne posunięcie.
A co do hebli to tak jak jhosef napisał temat wałkowany kilkukrotnie na forum więc wystarczy poszukać. A jeżeli naprawdę Ci się nie chce to podpowiem że Passat VR6, Golf III GTI, Golf VR6.
Co do maglownicy , niby jest to prawdą że maglownice z passata lepiej reagują , ale jeżeli masz maglownicę w naprawdę dobrym stanie , a już nie mówię o nówce to różnica będzie niewielka więc tylko kwestia jest taka czy naprawdę jest to sensowne posunięcie.
A co do hebli to tak jak jhosef napisał temat wałkowany kilkukrotnie na forum więc wystarczy poszukać. A jeżeli naprawdę Ci się nie chce to podpowiem że Passat VR6, Golf III GTI, Golf VR6.
Let's Tune it UP !!
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
New_Man pisze:Co do maglownicy , niby jest to prawdą że maglownice z passata lepiej reagują , ale jeżeli masz maglownicę w naprawdę dobrym stanie , a już nie mówię o nówce to różnica będzie niewielka więc tylko kwestia jest taka czy naprawdę jest to sensowne posunięcie.
moja już siada i dlatego pytam jaką kupić, ale zdecyduje sie raczej na ta nową z allegro od b3.
myślę nad heblami od mk4 (ale tylko do przodu do mk2 bo do tyłu chyba za dużo zeźby jest) - z przodu wiem ze mają 288mmNew_Man pisze:A co do hebli to tak jak jhosef napisał temat wałkowany kilkukrotnie na forum więc wystarczy poszukać. A jeżeli naprawdę Ci się nie chce to podpowiem że Passat VR6, Golf III GTI, Golf VR6.
a do tyłu może od mk3? ale jakie były największe w tyle?
myślałem też o 316 z przodu od sharana:) co sądzicie?
http://moto.allegro.pl/item1116973537_z ... 313mm.html
Ostatnio zmieniony pn lip 05, 2010 19:08 przez matisim, łącznie zmieniany 2 razy.