Witam. Kupilem ABF na przekladke do jetty A2, jest taki problem ze ciezko pali jak jest zimny i cieply. Jaka moze byc przyczyna?
Pozdrawiam
ABF ciezko pali
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ehhh ja się już pogodziłem z problemami z odpalaniem...:/
nie mam złącza Vag po swapie więc nie mogę sobie jakoś tego zdiagnozować.
U mnie problem jest taki, że golf nie chce odpalać tylko wtedy jak jest ciepły (nawet jak postoi na słońcu).
Nie wiem czemu się tak dzieje ale zapewne chodzi o jakiś czujnik :/
zmieniłem sobie ten który podaje temp silnika/płynu chłodzącego do ECU ale nic to nie dało. Cewki nie podejrzewam bo an się nie grzeje ani nie jest popękana.
Zauważyłem też że jak silnik jest zimny i przekręcam kluczyk to wskazówka obrotomierza skacze mi na chwilę do 2 tyś obrotów i golf odpala bez problemu. Natomiast na rozgrzanym silniku wskazówka nie skacze w ogóle albo tylko minimalnie i wtedy bez gazu nie odpalę :/
Ciekawe czy ktoś może wiedzieć co jest grane.
A jak odpalisz to jeździ normalnie?
nie mam złącza Vag po swapie więc nie mogę sobie jakoś tego zdiagnozować.
U mnie problem jest taki, że golf nie chce odpalać tylko wtedy jak jest ciepły (nawet jak postoi na słońcu).
Nie wiem czemu się tak dzieje ale zapewne chodzi o jakiś czujnik :/
zmieniłem sobie ten który podaje temp silnika/płynu chłodzącego do ECU ale nic to nie dało. Cewki nie podejrzewam bo an się nie grzeje ani nie jest popękana.
Zauważyłem też że jak silnik jest zimny i przekręcam kluczyk to wskazówka obrotomierza skacze mi na chwilę do 2 tyś obrotów i golf odpala bez problemu. Natomiast na rozgrzanym silniku wskazówka nie skacze w ogóle albo tylko minimalnie i wtedy bez gazu nie odpalę :/
Ciekawe czy ktoś może wiedzieć co jest grane.
A jak odpalisz to jeździ normalnie?