Problem ze światłami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tedzik
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem ze światłami

Post autor: tedzik » czw lip 01, 2010 21:27

Wiatm, mam taki problem a mianowicie.

Po awarii włacznika do świateł postojowych oraz mijania (zaciął się i nie chciały sie swiatła wyłączyć) zaczeła się cała "zabawa" ze swiatełkami a mianowicie było to tak:

pewnego razu chce sobie normalnie wyłączyć swiatła a tu, klops nie da rady udało sie zejsc z mijania na pozycyjne a juz dalej aby wyłączyc nie szlo. Musiałem wyjąć ten cąły przycisk i zobaczyc co jest grane, przeczyscilem no i ok udało sie wyłączyć.

Ale podczas jazdy gdy włączyłem mijania nie pacało mi prawe światło. Reszta paliła. No to sobie mysle żarówka i rzeczywiście więc, patrze i wymieniam w tym nieszczesnym reflektorze oraz w dzialającym. No i co sie stało na nastepny dzien a no po włączeniu swiatel nie pali mi sie cała lewa strona światłowa przód i tył, natomiast prawa strona cała pali.Niby kierunki dzialają i dlugie tez. Coś jest nie tak z tymi postojowymi. Nie wiem co jest grane, kupiłem nawet nowy włącznik do swuatel i nadal jest tak jak było, bezpieczniki posprawdzałem, i w miare możliwości pod maską elektronike tez.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » czw lip 01, 2010 21:41

tedzik pisze:pod maską elektronike tez.
:)
A wtyczka do wyłącznika świateł jest ok? Jezeli tak, to musisz wziąć schemat i sprawdzać po kolei.
http://volkswagen.msk.ru/electro/golf91.zip

Awatar użytkownika
tedzik
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tedzik » czw lip 01, 2010 22:05

niby jak kupilem nowy wlacznik to zaczely mi palic oby dwa światła mijania z przodu czyli jak powinni być a z tyłu było jak było czyli jedna pozycja sie swiecila. Bo zanim kupiłem ten przelacznik to nie paliło mi mijania w tym nieszczesnym reflektorze no i ta pozycja. Kupuja wlacznik zapacały mijania a problem z pozycją w tym reflektorze nadal trwa.

i nie zapominajac ze z tyłu nie dziaja pozycje w jednm reflektorze oczywiscie po tej samej stronie co z przodu.

Myslalem ze przekaznik pradu co mamy przy zarówkach jest jakos uszkodzony no ale nie dochodzilby prad do innych chyba żarówek. Sam juz nie wiem co moze byc nie tak.

Niby kabelki dochodzace do wlacznika swiatel tez sa sprawne.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”