świecąca kontrolka poduszki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
świecąca kontrolka poduszki
Witam,
Do wczorajszego popoludnia było wszystko ok....po pracy w wsiadam do auta odpalam i swieci kontrolka poduszki kilka razy probowalem wyłączac zapłon gasić niestety bez zmian....wieczorem odpilem klemy aku dzis rano podpinam i niestety bez zmian.....na razie nie mam mozliwosci podpiecia auta pod vaga ? Gdzie znajduje sie sterownik poduszki i co moge doraznie posprawdzac przed podpieciem do vaga....
dzieki za info
PS Jakis tydzen temu zonka zostawila auto w garazu z niedomknieta klapa i po 3 dniach nie uzywana auta aku rozładowało sie na maksa...podpialem prostownik przez nocke sie naładował i wszystko bylo ok az do wczorajszego popoludnia nie wiem czy to ma cos wspolnego czy tylko zbieg okolicznosci
Do wczorajszego popoludnia było wszystko ok....po pracy w wsiadam do auta odpalam i swieci kontrolka poduszki kilka razy probowalem wyłączac zapłon gasić niestety bez zmian....wieczorem odpilem klemy aku dzis rano podpinam i niestety bez zmian.....na razie nie mam mozliwosci podpiecia auta pod vaga ? Gdzie znajduje sie sterownik poduszki i co moge doraznie posprawdzac przed podpieciem do vaga....
dzieki za info
PS Jakis tydzen temu zonka zostawila auto w garazu z niedomknieta klapa i po 3 dniach nie uzywana auta aku rozładowało sie na maksa...podpialem prostownik przez nocke sie naładował i wszystko bylo ok az do wczorajszego popoludnia nie wiem czy to ma cos wspolnego czy tylko zbieg okolicznosci
[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]
Na moje oko to nic nie sprawdzisz bez Vag-a, chyba że chcesz sobie obejrzeć ciemne pudełeczko z wystającymi kabelkami ;P
Może przez aku złapał jakiś błąd ale tygodnia potrzebował żeby się zaświecić?
Podepnij pod Vag-a sprawdź błąd, skasuj go i powinno fruwać =]
Może przez aku złapał jakiś błąd ale tygodnia potrzebował żeby się zaświecić?
Podepnij pod Vag-a sprawdź błąd, skasuj go i powinno fruwać =]
Ostatnio zmieniony pt cze 18, 2010 12:19 przez brateq, łącznie zmieniany 1 raz.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Dzis bylem na podpieciu do VAG-a i niestety komp pokazuje zwarcie na instalacji elektrycznej poduszki...odkrecilem poduszke ok kiery podociskalem tasme niestety bez zmian...gdzie moge szukac samego sterownika, czujek poduszki ?
dzieki za info
dzieki za info
dzis po raz kolejny byłem na podpieciu do VAG i pokazuje bład 000594 (nie jestem pewien liczby zer czy 2 czy 3) - bład obwodu poduszki powietrznej. Po skasowaniu błedu kontrolka poduszki gasnie a po chwili sie zapala.....jeszcze co mi przychodzi do głowy to 2-3 dni po zaswieceniu kontrolki poduszki zaczeła mi nagrzewnica cieknać - wymieniona a przy wymianie to bylo wilgotnawo w kanale powietrznym nie wiem gdzie jest sterownik poduszki moze go troszke gdzies zamoczylo..... nie mam pojecia co dalej i gdzie szukac co by pozbyc sie usterki
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
usterka podobna do uszkodzenia taśmy poduszki powietrznej przy kolumnie kierownicy, ale niech inni jeszcze potwierdzą
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
Przy wymianie nagrzewnicy jak odkrecałem poduche od kiery to tasma wygladala ok poza tym kontrolka zaswiecila i nie zgasła po odpaleniu auta stojacego kilka godzin na postoju....rysiektr pisze:usterka podobna do uszkodzenia taśmy poduszki
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to może być akurat przypadek... generalnie mówię o taśmie bo to najczęstszy przypadek uszkodzenia... wygląda ok a jednak nie łączy. Być może u Ciebie jest to spowodowane czymś innym i mieć związek z wymianą nagrzewnicy, VAG podał dosyć ogólnikową usterkę i dlatego zacząłbym sprawdzać połączenia zaczynając od połączenia poduszki pasażera. Wymieniając nagrzewnicę najlepiej zrzucić całą dechę i tutaj mogło coś pójść nie tak.abpel pisze:poza tym kontrolka zaswiecila i nie zgasła po odpaleniu auta stojacego kilka godzin na postoju....
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 17:50 przez rysiektr, łącznie zmieniany 1 raz.
tej poduchy w zestawie brak jest tylko poducha kierowcyrysiektr pisze:połączenia poduszki pasażera.
kontrolka swiecila jeszcze przed wymiana naagrzewnicyrysiektr pisze:Wymieniając nagrzewnicę najlepiej zrzucić całą dechę i tutaj mogło coś pójść nie tak.
gdzie moge szukac czujników do poduchy i ktoredy orientacyjnie moga byc prowadzone kable
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to raczej taśma poduszkiabpel pisze:tej poduchy w zestawie brak jest tylko poducha kierowcy
wczoraj dogrzebalem sie do sterownika i faktyczne wtyk byl wilgotny od płynu chlodniczego, przedmuchalem go sprezonym powietrzem, popsilakem contact-spray powycieralem do sucha i narazie odpialem wtyczke (sam sterownik wydaje sie szczelnie zamkniety w metalowa puche jedynie gdzie sie mogl podmoczyc to gniazdo wtykowe)....jutro podjade na vaga i zobaczymy co i jak...
a tak poza tym udalo mi sie pozyczyc na podmiane tasme, poduszke i stwerownik....moja i pozyczona tasme mierze mioernikiem i pokazuje 0,2 ohm to samo z podpieta poduszka (moja i pozyczona) tez wskazuje 0,2 ohm wyglada nie wiem jakie powinny byc wartosci i czy ten pomiar jest jakos miarodajny ? dodatkowo podpialem na chwile inny sterownik i po podpieciu klem i przelaczeniu zaplonu kontrolka od poduchy nawet sie nie zaplila (czy inny sterownik trzeba jakos programowac czy jak ?
a tak poza tym udalo mi sie pozyczyc na podmiane tasme, poduszke i stwerownik....moja i pozyczona tasme mierze mioernikiem i pokazuje 0,2 ohm to samo z podpieta poduszka (moja i pozyczona) tez wskazuje 0,2 ohm wyglada nie wiem jakie powinny byc wartosci i czy ten pomiar jest jakos miarodajny ? dodatkowo podpialem na chwile inny sterownik i po podpieciu klem i przelaczeniu zaplonu kontrolka od poduchy nawet sie nie zaplila (czy inny sterownik trzeba jakos programowac czy jak ?
Ostatnio zmieniony ndz lip 04, 2010 12:43 przez abpel, łącznie zmieniany 1 raz.