bije kierownica i drążek zmiany biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

esiu100
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

bije kierownica i drążek zmiany biegów

Post autor: esiu100 » wt cze 15, 2010 13:06

witam mam kłopot z golfem 3 1.6 b ... Od pewnego czasu zaczeła mi bić kierownica razem z drążkiem zmiany biegów najbardziej przy prędkości tak od 90 do 105 km (czasem też szarpie pod górke) co może być przyczyną :goof: wydaje mi się że może to być spowodowane zepsuciem przegłubu wewnętrznego , lub poduszką szkyni :goof: prosiłbym o jakieś podpowiedzi od czego by tu zacząć albo co można jeszcze wymyślić :) ... Dodam że koła mam 17 205/40/17 wyważone (myślałem że to może być źle wyważone koło ale myliłem sie ;/) przegłuby wszystkie mają dobre osłony gumowe nic nietrzeszczy ... :goof:

Awatar użytkownika
brateq
VWholic ;D
VWholic ;D

Post autor: brateq » śr cze 16, 2010 13:01

Powiem tak wyważone też miałem i nie pomagało, alusy po prostowaniu, nowe opony i dopiero się jedzie jak po stole...

Co do skrzyni wrzuć wsteczny i ruszaj powoli, jak będzie skakać to raczej na bank poducham, co do drżenia kierownicy, sprawdź ciśnienie w oponach, upewnij się że naprawdę wszystko jest ok z kołami, jeśli ten objaw pojawił się nagle to wziąłbym go na szarpaki na stację diagnostyczną i wszystko by wyszło odrazu bo narazie to można wróżyć z fusów.

3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”